2016. szeptember 23.

Maggie Stiefvater Linger - Várunk ( Mercy Falls farkasai 2. )

Sam hajtogatja tovább a daruit, élvezi az életet barátnőjével, Grace-el, miközben sok-sok probléma lép fel.

Sam nevelőapja, Bech hátrahagyott két fiút Cole St. Clair-t és barátját, Victort, akik átváltoztatási folyamataikat figyelni kellett.

Cole összeismerkedett Isabellel, aki szimpatizál a volt NARKOTIKA énekesével.


Grace szenved a szülei hirtelen fellépő tiltásaival és figyelmükkel Samet egyre jobban el akarják Grace környezetéből tiltani.

Grace közben rosszul lett, és elkezdődik a lappangó vérfarkassá való változása. Nagy nehezen kimenti a kezdődő bajból Sam, Isabel és Cole.

Kicsit abszurd Grace szüleinek óvó védelme, miközben gyerekkorában felelőtlenül magára hagyták. Sam szerénysége és pipogya viselkedése jól mutatja, hogy Sam még nem teljesen felnőtt, hiába él egyedül.

A történetben a lányok sokkal határozottabbak, felelősségteljesebbek és bátrabbak a fiúknál és ötleteikkel és dinamikus cselekedeteikkel előre lendítik a történetet.

Cole fontos dolgokra rájött, mivel ő arcátlanul képes volt kutatni Bech cuccai között, ahol meg is találta a naplóját, fontos információkkal a farkasokról.

Ha ezt olvasod, vagy farkas vagyok egyszer s mindenkorra, vagy Ulrik vagy, és húzz a pokolba a cuccaimtól!

Eközben Isabelel flörtöl és szemtelenkedik, hogy minél jobban el tudja csábítani a konok és magányos lányt. Természetesen ez a viselkedés szimpatizál Isabelnek és viszonozza.
… Mondj valamit, amit még sosem mondtál el senkinek! […]
– A teknősöknek van a világon a második legnagyobb agyuk az állatok közül. […]
– Nem igaz.
– Tudom. Ezért is nem mondtam el eddig senkinek. 


A kötetben egyre jobban megismerhetjük a szeszélyes gyereket Colet, aki nem kicsi konfliktusokkal kergeti őrületbe Samet.


Felnőtt szemmel gyerekes egóval találhatjuk magunkat szemben, ahogy próbáltak felnőtt módon megoldani dolgokat, miközben a maguk démonjaikkal és önzőségükkel hátráltatták egymást. Viszont ha csak a cselekvésekre koncentrálunk, az írónő képes volt az izgalmat fokozni, nem voltak előre látható fordulatok és a sorozatnak olyan részei voltak, ahol szó szerint nem lehetett kiszakadni a könyv bűvköréből.