2016. augusztus 5.

Itazura na Kiss ( Mischievous Kiss )

2008-as, 25 részes, shoujo, romantikus, slice of life, vígjáték, manga alapján
A dráma kedvelőinek pedig Mischievous Kiss ( japán verzió ) és Playful Kiss ( koreai verzió ) néven megtalálható több évados sorozat, ami követi a főbb történet jeleneteit.

A rajzolása a B gata H kei és a Oneweek friends sorozatokra hasonlít.

A sorozat egy csúnya elutasítással kezdődik, ahol főszereplőnk Kotoko Aihara egy levelet ad az iskola legkiválóbb tanulójának, Naoki Irie-nek. 
Mivel Kotoko az iskola F osztályába, a leggyengébbe jár, Irie lenézi őt, mint kitűnő A osztályos.

Egy földrengés miatt az újonnan beköltözött Aihara család épülete összedőlt, így Kotoko apjának egy barátjánál kértek lakhatást. 
De ki lenne Kotoko apjának a barátja, ha nem Naoki apja?

Innentől kezdve együtt élik a gimnazista életüket és készülnek az egyetemre. Természetesen itt kezdődik az eléggé szokatlan szerelmük kibontakozása is. Naoki anyja teljesen belelendül, hogy Kotokot és Irie-t összeboronálja. Tulajdonképpen ő lesz az a szereplő, aki mindig váratlan dolgokkal lendíti előrébb a cselekvéseket.

Kotoko tudatlanságai, kétbalkezessége és cserfessége illetve Irie arroganciája és tudása teljesen különböző személyiségekként vannak jelen, ez sok poént idéz elő a sorozatban. Ezen felül izgalomban tarthatja a nézőt a szerelmi sokszögek kialakítása, amik könnyedek, átláthatóak és pont ott vannak jelen, ahol épp megkívánja az anime.

Kotoko osztálytársa, Kinnosuke évekig egyoldalúan rajongott Kotokoért, végül csúfos véggel és hitegetéssel Kotoko kitartott Irie mellett. Közben Kinnosuke Kotoko apja nyomdokaiba lépve válik szakáccsá. Eközben Irie édesapja a vállalata válsága miatt szívelégtelenségben szenved, Irie-t pedig kényszerházasságba akarják kényszeríteni a fennálló hitel miatt. Így ismerhetjük meg Christine-sant, aki szintén nem akar kényszerből házasodni, végül ő fogja Kinnosuke-t választani.

Elég érdekes az animék sorában, hiszen kevés olyan mű van, ahol már a 14. részben a házasság, mint téma megjelenik. Az már abszurd, hogy a harmadik csók után maga Irie kéri meg Kotoko kezét Kotoko apjától.

"- Csak úgy érzem, hogy ha belépsz a szobádba, akkor reggelre megint az a kegyetlen Irie-kun leszel, aki voltál. 
 - Akkor egy ágyban akarsz aludni velem?
 - Nem úgy értettem!"

A házasságtól kezdve pedig előtörnek az életcélok, Irie mindent belead, hogy orvos lehessen, illetve Kotoko is, hogy ápolónő lehessen. Történik még pár féltékenység ok nélkül, ami végül mindig pozitív élménnyel zárul, vagy egy peches születésnapi randevú, az egyetemről megismert Matsumoto, aki meg akarja nyerni Irie szívét, végül Kotoko szövetségese és jó barátnője lesz Christine személye ellen.


Vicc abszurdum, a sorozat nézői közül, mint véleményekből kerülhet ki, mégpedig az, hogy Irie, mint orvos illetve Kotoko, mint ápolónő csak a harmadik hónapban ismerik fel azt, hogy gyereket várnak.