2019. december 19.

Játék könyves férfi szereplőkkel, avagy idén kik a kedvencek? - ötödik kör

Nos, ez az év utolsó körének nevezhető, mivel már a végén úgy kellett összegyűjtögetnem a neveket.
Így is sikerült 16 nevet összegyűjteni, ezért most kivételesen nyolc nap lesz, megszokottan két nevet kihúzva emlékezek meg azon könyves pasikról, akikkel idén a kötetekben összefutottam.

Ötödik kör:
  1. Radványi Endre (A ​rózsalugas)
  2. Suha István (Isti) (Szer'usz ​világ) 
  3. Hiro Shen (Pillangóhatás, Az ​igazi) 
  4. Sean O'Neill (Az ​ellopott menyasszony)
  5. Ashton Trewelyn (Casanova érintése)
  6. Cameron Macpherson (Mámoros ölelés)
  7. Remete Pista (A fekete zongora)
  8. Mr. Rochester (Széles Sargasso-tenger)
  9. gróf Buttler János (Különös házasság)
  10. Hugo Emes, Lord Trentham (Lánykérés)
  11. Jay Gatsby (A nagy Gatsby)
  12. Emilian St Xavier vikomt (Vándor szívek)
  13. Angel Clare (Egy tiszta nő)
  14. Alexi de Warenne (Az ígéret)
  15. Robert Langdon (Eredet)
  16. Fejérváry Ármin (Hervadhatatlan)

Ötödik játék, nyolc nap, tizenhat kihúzott név:

December 16. hétfő:
Suha István (Isti) (Szer'usz világ)
Könyves pasinak tituláljam? Miért ne?! Hiszen a minden lében kanál Márikának ő a favoritja, akárhogyan nézzük. Féltő, óvó testőre Márinak, aki csendben tűri meg a szidalmakat. Persze, néha nála is szakad a cérna, ekkor pedig éktelen parázsló vita kerekedik ki a páros között. Nem az a férfiú, aki füle botját sem mozdítja, példaképe Ambrózy báró ösztönzi cselekvésre. Amit a főnemes jónak tart, azt ő is annak véli, de szerencsére vannak önálló gondolatai, szorgos és kíváncsian tanulékony természet. Külsőre nem a legnagyobb férfiideál, mégis szerethető fiatal férfi, aki tökéletes egy olyan vehemens nő mellett, mint Mück Mári.

Jay Gatsby (A nagy Gatsby)
A csapat legtitokzatosabb férfija, akiről úgy tűnik, senki nem tudja az igazságot. Gazdagnak tűnik, iskolázottnak, megjárta a háborút, omlanak érte a nők és semmi problémája nem lehet az életben. Persze, a történetben lelepleződik a valóság, hogyan igyekszik a látszatot fenntartani, de a lelke megmarad annak az ifjúnak, amilyen akkor volt, mikor megismerte élete szerelmét. A nő viselkedik akárhogyan, játszadozhat, hozzámehet máshoz, flörtölhet számtalan férfinak, ő igyekszik nagyvilági férfiként mindig mögötte maradni és kitartani a végsőkig. Gáláns szerzet, önfeláldozó, az érzelmeit pedig ügyesen leplezi.


December 17. kedd:
Alexi de Warenne (Az ígéret)
A legfiatalabb de Warenne férfi mondhatni a szemünk előtt nő fel, így feltételeznénk, hogy nem fog sok meglepetést okozni. Ragaszkodása odáig terjed, hogy gyerekkori barátját megvédi, akár házasságot kötve vele, hiszen megígérte, hogy mindig mellette lesz. Persze, a pontosítások jól jöhettek volna, mivel lehet, hogy lelkiekben mindig a lány mellett maradt, de fizikailag egy vándormadár, aki sosem nyugszik, mivel erős benne a versenyösztön. A nőért mindent és nem fél a saját kapitányával, jó barátjával végezni, ha az inzultálni meri szerelmét.

Emilian St Xavier vikomt (Vándor szívek)
A félvér vikomt önmagában is különös jelenség, így nem csak a de Warenne kékharisnyájának az érdeklődését fogja meg. Komplexusa a származásából fakad, mégis igyekszik kihozni a legtöbbet a rá testált nemesi címéből. Okos, jó gazdálkodó és törekszik az emberei elégedettségére. Szenvedélyes, céltudatos, bár ha betoppan élete nője, először nem tudja, mihez kezdjen a helyzettel. Végül mégiscsak győz az angol úriember mivolta és mindent megtesz egy boldog jövőért.


December 18. szerda:
Ashton Trewelyn (Casanova érintése)
Titokzatos, érzéki és a férfias tesztoszteron sugárzik a jelleméből. Tapasztalatát a hozzá szegődő fiatal lánynak nem mutatja ki, inkább sejtelmesen avatja be a részletekbe. Ezen felül a szimpatizáns nőkkel szemben gáláns és fegyelmezett, mindig igyekszik segíteni a bajba jutott hölgynek.

Hiro Shen (Pillangóhatás, Az igazi)
Érdekes karakter, akinek nehéz a fejébe látni, mégis sikerült a szerzőnek nyitott lapokat osztogatnia az olvasóknak. Kicsit idős a huszonéves hölgyhöz, aki a főnökének a lánya, mégis ő az egyedüli ember, aki jól ismeri a lányt, és elfogadja olyannak, amilyennek. Tudja, hogy a külső máz érzékeny és sebzett lelket takar, így ezt igyekszik gyógyítani a főszereplőnk életében.


December 19. csütörtök:
Robert Langdon (Eredet)
Kicsit kakukktojás lehet a könyves pasik terén, de ha a sorozatot nézzük egy néha esztelenül bolondos, kicsit macsó karakter, akit leginkább az eszéért lehet szeretni. Logikus, nyitott a világ számtalan dolgára és szinte már-már vonzza a nőket, mikor bajba kerül (vagy épp a nők kerülnek bajba).

Radványi Endre (A rózsalugas)
Szerény tékozló fiú, mégis miután férfivá érik, a finom udvarlása foghatja meg a női olvasókat. Őt nem érdeklik, csak a tények, kicsit előítéletes, emiatt tartózkodó és képes lemondani a nő szeretetéről. Kicsit mártír szerepet tölt be a regényben, de végül amint megembereli magát, rájön, hogy közelebb van a boldogsághoz, mint azt elképzelte.


December 20. péntek:
gróf Buttler János (Különös házasság)
Rafinált fickó, aki egész életében taktikázott a benne dúló érzelmek miatt. Észben sincs hiány, ügyesen kivágja magát a bírósági perben, sőt végül egy egész falut tett lóvá, csak azért, hogy nemesi címét elhagyva a felelősséggel és a hatalommal, amit rátestáltak, inkább a szerelemet és a boldogságot válassza. A jég hátán is megélő karakter, akinek nem számít sem a rang sem a hatalom.

Mr. Rochester (Széles Sargasso-tenger)
A Jane Eyre előzményben is felbukkan a Férfi, akiről kiderül, hogy kényszerházasságba hajszolták. Ezt nehezen viselte, szereti az életet, de amint ezt megvonták tőle egy zárkózott, morc és rideg férfivé vált. A kötetben nem ő az elsődleges karakter, de ebben a fiktív előzményben is vannak mozzanatok, mi miatt vált olyan förtelmes udvariatlan fráterré, amilyennek Charlotte Brontë kötetéből megismerhettük.

December 21. szombat:
Fejérváry Ármin (Hervadhatatlan)
Már a történetben való felbukkanása is sejtette, hogy ez a nemes fickó hajazni fog a szőke herceg megnevezésre, de szerencsére nem csak a külső jegyek azok, amik pozitívak a kerekterében. Nemesi ösztönökkel bíró, megfigyelő egyén, különlegessége, hogy a nagybátyja kinevelte a pókerarc képességére, ami az udvarlásnál bizony hátrányt jelenthet. Persze, a kezei vagy a szeme mindig árulkodó, épp hogyan érez valójában, és amint kezdi levedleni az álcáját egy kedvelhető, kedves és védelmező férfivé válik.

Hugo Emes, Lord Trentham (Lánykérés)
Zárkózott személyiség nyitott elmével, akit folyamatos szerencse üldöz. A vonzás törvénye alaposan megajándékozza élete nőjével, akinek a férfi mellett fel kell húznia a kesztyűt. Őszintesége, leplezetlen szólásai nem etikettbe illőek, de pont emiatt lesz kedvelhető, hiszen nem érti a cikornyás szavakat, cserébe nyíltan kifejti érzelmeit.

December 22. vasárnap:
Cameron Macpherson (Mámoros ölelés)
Megismerése pillanatában a kemény, rideg földesúr szerepe elevenedik meg, múltbéli traumái feketítik be a kellemes és kicsit szentimentális természetét. Tipikus skót karakter, aki ha mulat, vagy ha épp dühös, akkor mindent megmutat az érzelmeiből. Szélsőségei vonzzák a nőket, ráadásul a kiszemelt nővel szemben nem finomkodik.

Sean O'Neill (Az ellopott menyasszony)
Védelmező karakter, aki nem fél a mostohatestvérét is magával cipelnie, ha ezzel az övé lehet. Engedi kibontakozni a nőt, mellette bárki szabadnak érezheti magát. A rosszfiús személye még inkább vonzóbbá teszi, de veszélyes és kiszámíthatatlan szeszélyekkel rendelkezik. Spontán és rugalmas, így mellette sosem lehet unatkozni.

December 23. hétfő:
Remete Pista (A fekete zongora)
Haverkodó, bíztató jellemű Pista, aki nem fél a modern elveket valló nőktől, sőt támogatja őket az elképzeléseikben. Nyugodt és megfontolt karakter, aki jól illik a nyughatatlan Veronikához. Leginkább a sorozat utolsó két kötetében mutatja ki részletesebben a személyiségét, de csak pozitív emlékeim vannak a szerepéről a történetben.

Angel Clare (Egy tiszta nő)
Kétségekkel teli karakter, aki előítéletei szemben állnak az érzelmeivel, amik mélyek, hosszan tartóak. Türelmes és alapvetően nyugodt személyiség. Amint beleszeret élete nőjébe, ő lesz számára a minden, és igyekszik meghódítani. Az előítélete az, ami hátráltatja a boldogság felé, de Tess utolsó kívánságát gondolkodás nélkül teljesíti, ezért lesz végül gentleman.






Az előző bejegyzéseket itt találod meg: