2019. október 23.

Játék könyves férfi szereplőkkel, avagy idén kik a kedvencek? - negyedik kör

Ahogyan ígértem, folytatom az élménybeszámolóim az idén olvasott könyvekben szereplő könyves férfiakról, amiknek java részéről nem elég pár mondatot ejteni.
A megmaradt nevek mellé bekerült 10 új név, mivel ők szerepeltek az elmúlt hónapokban olvasott könyvekben.


Negyedik kör:
  1. Jamie Fraser (Outlander 5. A ​lángoló kereszt) 
  2. Roger Wakefield (Outlander 5. A ​lángoló kereszt) 
  3. Sir Richard Kenworthy (Smythe-Smith Kvartett) 
  4. Radványi Endre (A ​rózsalugas)
  5. Suha István (Isti) (Szer'usz ​világ) 
  6. Hiro Shen (Pillangóhatás, Az ​igazi) 
  7. Kósza (Apa, ​randizhatok egy lovaggal?)
  8. Étienne St. Clair (Lola ​és a szomszéd srác)
  9. Henry Delafield (Blackmoore)
  10. Sean O'Neill (Az ​ellopott menyasszony)
  11. George Knightley (Emma)
  12. Botsinkay Jónás (A cigánybáró)
Az újonnan bekerült nevek:
  1. Vincent Hunt, Darleigh vikomt (Az egyezség)
  2. Ashton Trewelyn (Casanova érintése)
  3. Cameron Macpherson (Mámoros ölelés)
  4. Brandon ezredes (Értelem és érzelem)
  5. Remete Pista (A fekete zongora)
  6. Tamássy Áron (Amíg kijutunk a fényre)
  7. Mr. Rochester (Széles Sargasso-tenger)
  8. Szindbád (Szindbád)
  9. Edward Bradley (A néma nevelőnő)
  10. James Trevillion (Szívembe zárva)

Negyedik kör, hét nap, 14 név kihúzása:

Október 21. hétfő
Szindbád (Szindbád)
A férfi udvariassága a nőkkel szemben olyan legendássá tette, akinek a esetében képesek vagyunk a megbocsájtásra. Tipikus hódító pasi, akinek életcélja megérteni a nőket. Persze, neki sem sikerült teljesen ez a motiváció a hosszú életre, de az optimista életszemlélete is képes volt előrébb lendíteni a kalandjait.
https://schildkrotemegmondja.blogspot.com/2019/10/krudy-gyula-szindbad.html

Brandon ezredes (Értelem és érzelem)
Jane Austen ellentétes mentalitású párosának férfitagja mondhatni a türelméről híres, hogy a naiv leányka ábrándjait elfogadja. Klasszikus karakternek írják le, személy szerint sem pozitív, sem negatív szereplőnek nem mondanám, az emlékezetemben semleges tulajdonságokkal rendelkezik.
https://schildkrotemegmondja.blogspot.com/2019/09/jane-austen-ertelem-es-erzelem.html

Október 22. kedd
Kósza (Apa, ​randizhatok egy lovaggal?)
Hős lovagunk bizonyított nem csak a saját világában, hanem Budapesten is. tipikus szerény és jóravaló fiú, aki jó kívánság lehet a tizenéves leányok számára. Miért is ne válasszuk őt, aki nem dohányzik, nem drogozik, nem jár a nőkön az esze, és még el is pirul, ha kivillanó bokákkal találja magát szembe?
Tamássy Áron (Amíg kijutunk a fényre)
Túlzottan is szeszélyes karakter, de a magyar Christian Grey még így is szimpatikusabb volt a skizofréniájával. furcsa jellem, de a végletekig nem lehet utálni.
https://schildkrotemegmondja.blogspot.com/2019/09/mira-sabo-amig-kijutunk-fenyre.html

Október 23. szerda
George Knightley (Emma)
Knightley imádni valónak bizonyul számomra még hónapok múltával is, ahogyan segíti, támogatja, vagy épp kioktatja a főszereplő Emmát, úgy lopja be az olvasók szívébe magát. Toleráns, nyitott a világra és higgadtsága mind pozitív a háttérből való támogatása mellett is.

Henry Delafield (Blackmoore)
Henry inkább a tizenéves leányok álma lehet, akinek a gyerekkori barátja fontosabb, mint a titulus, vagy az, hogy felnőtt korában mit fog örökölni. Az ígéreteit igyekszik betartani, szorgos és mindent megtesz, hogy a lányt, aki megtetszett neki, boldoggá tegye.
Október 24. csütörtök
James Trevillion (Szívembe zárva)
James azért nyerte el a könyves pasi titulus, mivel a védencét teljes mértékű nőként kezelte. Oltalmazó, néha aggasztóan féltő férfi, de ilyen karakterű ember is kell a nők életébe.
https://schildkrotemegmondja.blogspot.com/2019/10/elizabeth-hoyt-szivembe-zarva.html

Edward Bradley (A néma nevelőnő)
Edward elsőre nem biztos, hogy szimpátiát nyer, hiszen a véletlenül hozzá került lány magánál tartotta és ráadásul némaságra ítélte, hogy ne fecsegje ki a családja titkát. A bizalom viszont hamar kialakul a lánnyal szemben, utána pedig mindent megtesz, hogy megkedveltesse magát a lánnyal.
Október 25. péntek
Jamie Fraser (Outlander 5. A ​lángoló kereszt) 
Jamie öt részen keresztül kedvelteti magát az olvasóival és nem csak a férfias, skótos kinézetével, hanem az eszével is. Kész üzletember, aki néha kockáztat, de mindig nyer és mindent megtesz a családjáért.
https://schildkrotemegmondja.blogspot.com/2019/03/diana-gabaldon-langolo-kereszt-1-kotet.html
https://schildkrotemegmondja.blogspot.com/2019/09/diana-gabaldon-langolo-kereszt-2-kotet.html

Vincent Hunt, Darleigh vikomt (Az egyezség)
Míg Trevillion egy vak nő védelméért felel, addig Vincent a maga vakságával küszködik. Számára pedig nem egy sajnálkozó gyámoltalan nő kell, hanem mellette igenis egy talpraesett nő szükséges, akit nem érdekel a férfi titulusa vagy a vagyona és fogadja el a vaksága ellenére is teljes értékű emberként. Ettől függetlenül egy nyitott elméjű férfi, aki türelmes és szerintem végtelenül jókat lehetne beszélni.
https://schildkrotemegmondja.blogspot.com/2019/08/nyari-olvasmanyok-jokai-mor-patricia.html

Október 26. szombat
Étienne St. Clair (Lola és a szomszéd srác)
Étienne lehet, hogy csak másodhegedűs szerepet kapott ebben a sorozatrészben, mégis, ahogyan támogatja Lolát és barátját, Cricket-et, a Bell fiút olyan tanácsokkal lássa el, Lolának pedig szemlélteti az Annával való kapcsolatukat, egyfajta példaként lehet felnézni rá.

Roger Wakefield (Outlander 5. A lángoló kereszt)
Roger, mint friss családfő nem kedvez neki különösen a házaséleten kívüli élet az ötödik részben. Mégis, kitartó, életrevaló férfiként mutatkozik, és mindent megtesz, hogy békében éljen a családja, távol a viharoktól. Néha megtör a küzdelme, de apósára hallgatva, vagy épp a feleségére, mégis feláll és teszi a dolgát továbbra is.


Október 27. vasárnap
Sir Richard Kenworthy (Smythe-Smith Kvartett)
A negyedik Smythe-Smith lánynak is kell egy egyedi férfi, aki tudja mit vagy épp kit akar: csak is őt, a szürke egeret. Lehet, hogy a döntését kényszer szülte, de mégis, minden megtesz, hogy a kiválasztott nő végül az övé legyen. Richard nem csak a vagyonával, inkább a humorával és a nemesi viselkedésével próbál bevágódni.

Botsinkay Jónás (A cigánybáró)
Szerény fiú, aki férfiként megmutatta a nemeseknek, hogy nem minden a pénz és a titulus, ha az igazi kincs, ami az övé lehet, az mindig mellette marad. Önzetlensége, jelleme és szeretete a felesége, családja iránt mind olyan férfivá teszi, akit csak kedvelni lehet.