2019. szeptember 26.

Játék könyves férfi szereplőkkel, avagy idén kik a kedvencek? - harmadik kör

Kicsit fel kell pörgetni a dolgokat, főleg, ha még újabb nevek is adódnak az idei olvasmányaimból.
Folytassuk az ódák zengését ezen könyves férfiakról, mire emlékszem a jellemükből, személyiségükből, és miért kedveltették meg magukat?

Harmadik kör:
  1. Harry Hole (Police) 
  2. Courtland Eadd MacCarrick (MacCarrick fivérek) 
  3. Ethan Ross MacCarrick (MacCarrick fivérek) 
  4. Hugh Logan MacCarrick (MacCarrick fivérek) 
  5. Jamie Fraser (Outlander 5. A ​lángoló kereszt) 
  6. Roger Wakefield (Outlander 5. A ​lángoló kereszt) 
  7. Herczeg Mátyás (Kisherceg) (Szelídíts ​meg!) 
  8. Marcus Holroyd (Smythe-Smith Kvartett) 
  9. Hugh Prentice (Smythe-Smith Kvartett) 
  10. Sir Richard Kenworthy (Smythe-Smith Kvartett) 
  11. Radványi Endre (A ​rózsalugas)
  12. Sebastian Grey (Bevelstoke-trilógia)
  13. Suha István (Isti) (Szer'usz ​világ) 
  14. Christoph Becker (A ​szenvedély hatalma) 
  15. Hiro Shen (Pillangóhatás, Az ​igazi) 
  16. Kósza (Apa, ​randizhatok egy lovaggal?)
  17. Paul Carlos David Emanuel (Villette)
  18. Edward Weston (Agnes ​Grey)
  19. Cricket Bell (Lola ​és a szomszéd srác)
  20. Étienne St. Clair (Lola ​és a szomszéd srác)
  21. Henry Delafield (Blackmoore)
  22. Sean O'Neill (Az ​ellopott menyasszony)
  23. Cliff de Warenne (Lady ​Vadóc)
  24. Sir Rex de Warenne (Félelem ​és szenvedély)
  25. George Knightley (Emma)
  26. Botsinkay Jónás (A cigánybáró)

Harmadik játék, hét nap, tizennégy kihúzott név:

Szeptember 23. hétfő
Edward Weston (Agnes ​Grey)
Szelíd és törődő személy, határozottsága csak a történet végén mutatkozik meg. Egy olyan titkolt ábrándokkal szőtt szereplő, aki lassan kedvelteti meg magát az olvasókkal, de maradandó élményekkel gazdagodhatunk. Okos, nyitott a világra és felettébb támogató jellem.
https://schildkrotemegmondja.blogspot.com/2019/06/anne-bronte-agnes-grey.html

Paul Carlos David Emanuel (Villette)
Paul cinizmusa az, ami megtetszhet az olvasóknak. Elsőre negatív karakternek hat, ahogyan főszereplőnkkel bánik. A történet fondorlatos dramaturgiája nem mutatja ki a főszereplőink kölcsönös érzelmeit, sőt inkább unszimpatikus férfinak hathat, de a történet fordulata megdobogtathatja az olvasó szívét a néha morcos és kioktató fickó iránt.
https://schildkrotemegmondja.blogspot.com/2019/06/charlotte-bronte-villette.html


Szeptember 24. kedd
Herczeg Mátyás (Kisherceg) (Szelídíts ​meg!)
Támogató karakter, a saját problémáinak megoldása mellett figyel a barátjára. Toleráns és empatikus, és kamasz kora ellenére egy példaképpé is válhat a korosztályát illetően. Főként tizenéves leányzók ábrándjává tud válni.
Cliff de Warenne (Lady ​Vadóc)
A védelmező gyám, aki apja helyett is mindent megad a kiszemelt hölgynek. Szórakoztató karakter, mégis a komolysága az életvitelével ellentétben áll. először egy rosszfiúra asszociálhat az olvasó, de végül kiderül, hogy felelősségteljesebb egyén, mint az gondoljuk a fivéreivel egyetemben.
https://schildkrotemegmondja.blogspot.com/2019/07/brenda-joyce-de-warenne-dinasztia-8-9-10.html


Szeptember 25. szerda
Courtland Eadd MacCarrick (MacCarrick fivérek) 
Katonás viselkedése sérthetetlenné és érzéketlenné teszi a karakterét, viszont később kiderül, hogy a rideg külső mögött lány szív lapul. Meglepi a határozott női viselkedés, emiatt esetlenné válik. Erős, határozott jellem, skót temperamentum.

Cricket Bell (Lola ​és a szomszéd srác)
A titkon kedvelt fiú, aki szintén titokban vonzódik Lolához. Céltudatos, türelmes jellem, fontos neki a belső értékek. Kicsit romantikusabb karakter, nem fél a randevúktól és bátran vállalja, hogy meghódítja Lola szívét. Nem fél kockáztatni, és pont emiatt lesz nyerő szereplő.
https://schildkrotemegmondja.blogspot.com/2019/06/stephanie-perkins-lola-es-szomszed-srac.html


Szeptember 26. csütörtök
Marcus Holroyd (Smythe-Smith Kvartett)
Barátja húgába szeret bele, aki mindig a két férfival akar lenni. Védelmező, lovagias karakter, aki a lányt a bátyjától is megvédi. Türelmes, míg nem biztos a lány érzelmeit illetően. Főként a nemesi viselkedése az, ami megnyerheti az olvasókat.
https://schildkrotemegmondja.blogspot.com/2019/03/julia-quinn-mint-mennyben-smythe-smith.html

Hugh Logan MacCarrick (MacCarrick fivérek) 
Egy bérgyilkos, aki már kiszemelte élete nőjét, csak még a nőt meg kell győznie érzelmeinek komolyságáról. Csendes megfigyelő jellem, lassan vadászó típus, és amint a védelmére lesz bízva a nő, minden követ megmozgat, hogy ne csak megvédje másoktól, hanem maga mellett tartsa. Akik kedvelik a féltőn óvó könyves férfiakat, benne megtalálhatják a vonzalmat. https://schildkrotemegmondja.blogspot.com/2019/02/kresley-cole-szeress-ha-akarsz.html


Szeptember 27. péntek
Hugh Prentice (Smythe-Smith Kvartett) 
Hugh zárkózottsága és fizikai sérülése javában akadályozza, hogy boldogságra leljen, de mások közreműködésével még közelebb kerül a hírhedt Smythe-Smith család egyik leányzójával. A történet szórakoztatottsága és a humor itatja át a párosunk összejövetelét, így Hugh bebizonyítja, hogy sérült lábbal sem kell morcosan viselkedni, helyette szarkasztikus megjegyzésekkel lehet felpezsdíteni az életet. https://schildkrotemegmondja.blogspot.com/2019/03/julia-quinn-egy-csok-es-minden-mas.html


Ethan Ross MacCarrick (MacCarrick fivérek)
Ethan elsőre nem biztos, hogy megnyeri a női szíveket, hiszen nagy szoknyavadászként elég veszélyes jellem. persze, a kötet végére sok esetben öccsét, Hugh-ot is lekörözi és megkedvelik a néha esztelen bátorsága, merészsége és elhivatottsága miatt. Illetve egy skót nemes úriember sosem hagyja védtelenül az angol hölgyet, akivel véletlenül és tévedésből kalandba keveredik, ezt az Outlander olvasók is megtapasztalhatták.
Szeptember 28. szombat
Sebastian Grey (Bevelstoke-trilógia)
Következő férfinknek meg kell küzdenie a hölgyért, mivel a leányzó előítéletessége és az ő titkolózása kicsit sem engedi, hogy közelebbi kapcsolatot ápolhassanak. Mégis, az egymásba vetett bizalom segíti azt, hogy a kellemetlenkedő harmadik fél eltűnjön az életükből, hogy az ő szerelmük ennek hatására kiteljesedjen. Kifejezetten a romantikus történethez kaptunk egy romantikus karaktert. https://schildkrotemegmondja.blogspot.com/2019/04/julia-quinn-tiz-dolog-amit-szeretek.html

Sir Rex de Warenne (Félelem ​és szenvedély)
Nagyon vártam, hogy elolvassam ezt a részt, mivel Rex volt az utolsó a de Warenne család második generációjából, aki nősülésre adta a fejét. Számára már megvolt a kiszemelt hölgy, ráadásul szimpatizálnak egymással, de a lassan kibontakozó érzelmek szépsége az, ami megfoghatja az olvasót, vagy épp amiért Rex kedvelt könyves pasivá válik.


Szeptember 29. vasárnap
Harry Hole (Police, Szomjúság)
Sokat töprengtem, beletegyem-e de erre váratlanul két kötetet is elolvastam a sorozatból, és mi tagadás, könyves pasiként Harrynek is itt a helye. Mostohaapaként is helyt áll, a házasságának harmóniája ebben a két kötetben fontos lesz számára, sőt, a Szomjúságban felesége is veszélybe kerül, így az érzelmeibe még jobban betekintést nyerhetünk. Először ki akar maradni a nyomozósból, viszont mikor a családtagjainak élete fogok kockán, mindent megtesz, hogy a gyilkost megfogja.
Elsőre egy szétszórt és alkoholista férfinak ismerhettünk meg, de neki bizony jót tett a házas élet és a stabilitás, mert ezekben a kötetekben megmutatta a határozott énjén, a kiszámíthatóságot és az alkohol is csak célzottan került elő, miközben bizonyítja, hogy mindent okkal tesz.

Christoph Becker (A ​szenvedély hatalma)
Most újra elővéve a név nem akart nekem semmit mondani, de mikor a linket illesztettem be, a könyv miatt egyből beugrott, hogy szereplőnk tévedése már-már szórakoztató, makacssága az eddig kihúzott pasikéval vetekszik, mégis a megingathatatlan döntései azok, amik elsodorják később az érzelmeit. Pozitív karakter volt számomra, aki végül a csapdába esett, és a megfigyelése alá került hölgyet beengedi a saját és családja életébe, míg végül nem tagadhatja, hogy a lány közel kerül a szívéhez. Már-már romantikus karakter, de nem annyira, mint az előbb említett Sebastian Grey, mivel nem tipikus szoknyavadász típusú férfi, hanem katonás jellemű.