2019. február 8.

Kresley Cole: Szeress, ha akarsz! (MacCarrick fivérek 2.)

Nem mertem volna rá fogadni, hogy az első résznél jobban fog tetszeni ez a kötet, viszont elviekben azt „pletykálják”, hogy a harmadik rész lesz az igazán befutó a sorozatnak.

Fülszöveg:
Hugh MacCarrick legényfejjel meggondolatlanul beleszeret a szépséges Jane Weylandbe, aki örökös kacérkodásával elviselhetetlen gyötrelmeket okoz neki. A MacCarrickek átkától sújtott, vagyontalan skót tudja, hogy nem veheti nőül a lányt, ezért inkább zsoldosnak áll, és megpróbálja elfelejteni Jane-t, aki pedig titkon szereti őt. Évekkel később Jane apja MacCarricktől kér segítséget, mert ellenségei a lánya életére törnek, s ekkor a hegyvidéki nyomban visszatér. Ám Jane nem bocsátja meg a férfinak, hogy elhagyta, s miközben kettesben menekülnek egy rájuk vadászó őrült gyilkos elől, a bosszúvágy a lányt még kegyetlenebb játékokra sarkallja…

Maga a történet:
Nos, a MacCarrick fivérek második részében, a középső fivér, Hugh új feladatra összpontosít. Bérgyilkosként munkaadója lányát kell megvédenie egykori bajtársa elől, aki vadászni kezd a huszonéves Jane Weylandre. Weyland nem véletlenül dönt a skót férfi mellett, mivel Hugh tizenéves koruktól fogva ismeri Jane-t.

Aki olvasta az első részt, ismeri az átok teljes tartalmát, így elég izgalom tárul elénk, tudva, hogy Hugh és Jane életét közös mederbe kell irányítani. A párosunk lelki sebei egymás elhagyásából eredeztethetőek, amikor is tíz évvel az újra találkozásuk előtt Hugh, titkolva a lány előtt hivatását, mondhatni szó nélkül lépett le.

Hugh nem akarja bajba sodorni Jane-t, nem akarja leleplezni az igazi munkáját és az átokról sem szándékozik beszámolni az így naivnak és tudatlannak megtartott lányt. Meg is lepődik, hogy Weyland váratlanul magához hívatja, és a nyakára sózza a lányát.

Jane nem bocsátotta meg élete szerelmének, hogy elhagyta, hogy aztán Könnyek és évek férfijának titulálhassa a hét lány unokatestvérével együtt. Mikor felbukkant második esélye, ráadásul az apja parancsára, ismét fellángolt benne az érzés, hogy magáénak akarja a férfit.

Az atyai utasítás ellen nincs apelláta, nyomban egybe is keltek álházasság címen a fiatalok, hogy ezután menekülve utazzanak északra.

Az előző kötethez viszonyítva nem találtam a két történetben hasonlóságot, bár egyik főszereplő leányzó sem egy bátortalan virágszál, akit folyton meg kell védeni.
Jane, közelítve a harminchoz már tudatos női mivoltával és nem fél incselkedni a szerelmével.
Az írónő humora nem csökkent, érdekfeszítő párbeszédek, érzékiség, romantika és fűszernek az erotika sem hiányzik a könyvből, pont annyit kapunk, amennyi elvárható egy hasonló kötettől.
Ebben a kötetben a feszültség, izgalom jól van adagolva, nem éreztem sehol kilengéseket, hogy bármiből is túl sokat vagy túl keveset kaptam volna.

A jelenetek kiszámíthatóak, de mégis vannak benne felmerülő kérdések, amikre később kapunk választ. Vannak benne váratlan fordulatok, történések, amikre nem számítottam, de ez is csak emelte az olvasási élményt.

A lezárása érdekes lett, Hughnak is meg kell küzdenie az érzelmeivel, és a feleségével és természetesen a boldog lezárás sem maradt el.