2019. február 27.

Top 5 Szerda – Kitalált... pontosabban valós könyves helyek, ahol szívesen randiznál


A hónap eheti témája tűnt számomra a legnehezebbnek jól tudva, hogy ez azoknak kedvez, akik sok fantasy regényt olvasnak.
Ennél én sokkal földhözragadtabb voltam mindig is, aki kedveli a valós helyszíneket.
Ahány randi, annyi helyszín, így hozakodok elő öt könyves hellyel, ahova minden bizonnyal nem mondanék nemet a felajánlott lehetőségre.
A felsorolás nincs rangsorolva, épp, ahogyan eszembe jutnak, úgy írtam fel őket.


5.



Ha csak egy hosszú sétáról lenne szó: Szentpétervár – A bronzlovas
Mert szép a táj, a palotakert, a folyó… Kétséges, hogy ha a partner szeme nem, akkor majd a nyári kert biztos, hogy meleg érzelmeket fog kiváltani.

4.



Művészi hajlamokkal megszállva: Róma – Angyalok és démonok
Érdekes módon hiába egy thrillerről van szó, mégis azok az impozáns épületek, amikről a kötetben szó esik, tizenévesen is megfogtak. Ahogyan Szentpétervár esetén is, ha nem jönnek össze a dolgok, ahogy tervezné az ember lánya, akkor kárpótlásul az építészeti látványosságokon lehet legeltetni a szemeket.

3.



Teaszertartás: Illatos bolygók – Calderon
Igazi kakukktojás, ez az egyedüli, ami illeszkedett is a konkrét témához. Mivel kedvelem a japán dolgokat, érdekelnek, így egy misztikus és szabályokkal teli teaszertartás kellőképp figyelemfelkeltő.

2.



Egy fényűző estély: London – A csábítás kilenc szabálya
Egy kis tánc, gyönyörű ruhák, impozáns társaság… ha pedig nem tetszik, még az udvar vagy az erkély is képes a legtisztább szívű hajadonokat is lázba hozni.

1.



Csak egy kávéra: Budapest

A kávéval minden édesebb, vagy épp keserűbb, de pont ezért szeretjük. Melléfogni nem nagyon lehet. Konkrét helyszínt nem választottam erre, de egy hagyományos kávézó vagy cukrászdának nem sok nő mondana nemet, egy ismerkedős program gyanánt.