2019. február 20.

Top 5 Szerda – Karakterek, akikkel szakítanál


E heti szerdai témánkban megemlítek öt olyan könyves, főszereplő férfit, akivel, szemben a női főszereplővel, vagy messzire elkerültem volna, vagy nem kötöttem volna össze az életem semmilyen módon.

Gyakrabban felmerül az a kérdés, hogy kik a kedvencek, és az álombéli férfiak, de ritka, hogy szembesülünk azzal a ténnyel, hogy bizony vannak olyan karakterek, akikkel a való életben összefutva minden bizonnyal nem azon járna az agyam, hogy milyen gyűrűt kapok tőle és milyen árnyalatú legyen a leendő menyasszonyi ruhám.


5.



Cameron "Cam" Briel – Lauren Kate: Fallen sorozat
Daniel Grigori és Luce Price mellett levő karakter Cam, valami oknál fogva mindig távolságtartó érzéssel töltött el. Az a tipikus szerelmi háromszög, ahol csak „felesleges nyűgként” van számon tartva, de mégis elengedhetetlen a történet szempontjából. A sorozat végére odáig jutottam, hogy nem, Cam nem kell a képbe.

4.



ifj. Kóthay Gábor – Fábián Janka: Emma sorozat
Vallay Emma helyében Kóthay úrfit, bizisten, elkerültem volna, mint Szibériát a kolerajárvány, de annyira még sincsen mélyen, belém fúródott tüske a férfi jelleme miatt, mivel fel tudtam hozni három, nála is bosszantóbb férfit. Nem tudom elképzelni, hogy Emma helyében hogyan bocsátottam volna meg a férfi kalandját, még akkor sem, ha amúgy türelmes és felelősségteljes családapává vált. Persze, a történet idilli, romantikus szála megengedi a kilengéseket, miszerint „nézd meg az anyját, vedd el a lányát”… a valóságban ez már sokkal árnyaltabb lenne, még ebben a szabatosabb 21. században is.

3.



Harry Hole – Jo Nesbø: Harry Hole sorozat
Lepaktál a bűnözőkkel, vérre menően öl, és hiába a profizmus, ha az eset előtt, közben és utána az alkohol hígítja fel a maradék agysejtjét, és ez által szinte már közveszélyessé válik. Ha felelősségteljes, családcentrikus apajelöltet keresünk, nem ő az, aki elsőre eszébe jut az ember lányának. A sorozat tízedik részénél úgy tűnhet, valami különös módon megváltozott Harry… de ahogyan a vér sem válik vízzé, úgy az emberek sem változnak. (Az ő esetében meg pont ez a jó, hogy nem változik.)

2.



William Chambers – Donna MacMeans: Chambers testvérek 1–2
Francesca Winthrop ha tudta volna, hogy William milyen csúfondárosan elbánt a fivérével… Az első részben egyből sikerült megutáltatnia magát Williamnek, ahogyan viselkedett és beszélt testvérével, Nicholassal, ráadásul az önző érdekei hajtja, nem törődve a kockázatokkal.

1.



Christian Grey – E. L. James: A ​szürke ötven árnyalata
Anastasia Steele helyében egyből menekültem volna… mint más, épeszű nő is. A dominancia, erőszakosság, hatalom- és birtoklási vágy nem éppen egy rendes kapcsolat építőkövei. Erre röviden tömören csak azt tudom írni, Christian-nek nem egy barátnő, hanem egy pszichiáter kellett volna.


A Goodreads csoport az alábbi linken elérhető: