2019. március 17.

Julia Quinn: Mint a mennyben (Smythe-Smith Kvartett 1.)

Egy új sorozat, ahol megismerhetünk egy különleges családot, akik között a hajadon lányoknak kötelező az éves zeneesten fellépni, miközben mindenki tudja, hogy szörnyen játszanak. Kibúvó nincs, csak egy menekvés: a házasság.

Fülszöveg:

A Bridgerton család ismeri a Smythe-Smith családot. És ön?
Honoria Smythe-Smith:
A) nagyon rossz hegedűs
B) még mindig dühös, hogy gyerekként Poloskának csúfolták
C) NEM szerelmes bátyja barátjába
D) a fentiek mind

Marcus Holroyd:
A) Chatteris grófja
B) sajnálatos módon mozgásképtelen (bokaficam)
C) NEM szerelmes legjobb barátja húgába
D) a fentiek mind
Együtt:

A) elég sok csokoládétortát esznek
B) túlélnek egy halálos lázat ÉS a világ legrosszabb zenei előadását
C) nagy szerelembe esnek
Julia Quinn legragyogóbb formáját hozza ebben a könyvben,
tehát tudjuk, hogy a válasz:
D) a fentiek mind
***

A történet elsősorban Marcus Holroyd szemszögéből játszódik, aki gyerekkorában megismerte a Smythe-Smith család egyik fiútagját, Danielt. Felnőtt fejjel Daniel egy tivornyázás, és balul elsült párbaj után menekülni kényszerült a kontinensre, de előtte Marcus lelkére kötötte, hogy vigyázzon egyetlen hajadon húgára, Honoriára.

Honoria éli a megszokott Smythe-Smith életet unokatestvérei társaságában, de ő is tudja, hogy a közelgő zeneestet már nem akarja szerepléssel tölteni. Értetlenül áll a báli szezon után, ahol többen is megkérték a kezét, mégis az összes hódoló végül megfutamodott. Honoria nem a kétségbeesésről híres, így tervet kieszelve próbálkozott újabb férjfogási kísérletbe.

Ebben a történetben nincsenek véletlenek, csak vicces helyzetek, Marcus akaratlanul is beleesett Honoria „csapdájába”, miközben a lánynak nem is ez volt a célja. Marcus állapota viszont súlyosabb lett a vártnál, így Honoria mindent megpróbál megtenni azért, hogy a férfit újra talpra állítsa. Persze, a leányzó így sem úszta meg a híres Smythe-Smith zeneestet, de ekkor már tudhatta, hogy a jövő év más meglepetéseket tartogat számára.

Kikapcsol, szórakoztat, vicces jelenetek mellett lehet izgulni szereplőinkért, de kiszámítható történet lévén nem sok meglepetést okozhat az olvasóknak. A főszereplők mellett a mellékszereplők is egyediek, nem sablonos karakterek vonulnak fel, akik szintén szórakoztatják az olvasót.

A sorozat további részei:
Julia Quinn: Micsoda éjszaka! (Smythe-Smith Kvartett 2.)
Julia Quinn: Egy csók… és minden más (Smythe-Smith Kvartett 3.)