2019. március 6.

Top 5 Szerda – Kedvenc könyves sci-fi és fantasy teremtmények

Az eheti témánk a rutinosabbak elmondása szerint már volt, de ki tudja, nekem azért fejtörés, mert ilyenkor csak tehetetlenül nézem a könyvespolcot és nem tudom, egyáltalán mit is lehet felsorolni, ami nem hús-vér emberi.


Mégis, szerintem sikerült olyan karaktereket, fajokat hozni, amik önmagukban különlegesek a fantasy történetek repertoárjában.
(Mi több, lehet, hogy animesorozatokban kellett volna gondolkodnom, mivel ott hamarabb találtam volna karaktereket.)

A felsorolás nincs rangsorolva.



5.

Néma testvérek (Árnyvadász univerzum)

Némák, tudnak gyógyítani, de nem ezért nyerték el a tetszésem… vagy csak Zakariás testvér, alias Jem, aki mindent tud társa, Will házasságától kezdve az ük-ük unokáik életéig mindenről? Mindent tudnak, értik az élet titkait, de mivel némák, nem fecsegnek róla.

4.

Boszorkánymesterek (Árnyvadász univerzum)

Nem csak a tudás az, ami lenyűgöz, hanem az élettapasztalatuk. Túlélőkészségük magas, rugalmasak, nem izgulnak holmi csekélységeken, ami egy halandó embert akár egész életre megkeseríti. Profin lavíroznak az évszázadokban, alkalmazkodnak a környezethez, mint valami kaméleon és legfeljebb azon morgolódnak, hogy az emberi természet évszázadok alatt sem változik és szinte minden generáció ugyanazon problémákkal küzd.

3.

Lidércek (Gergő-sorozat, Álomfogó történetek)

Kicsik, takarosak, sok mindent tudnak, miközben iszonyatosan bosszantóak tudnak lenni a neveltebb fajták. De mit is várnánk el egy félig boszorkány utódtól? Illetve amilyen szemtelenek, egyszeriben olyannyira képtelen lennénk rájuk haragudni, hiszen nekik pont ez a dolguk, és ezzel színesítik az életünk.

2.

Vérfarkasok (Napernyő protektorátus)

Őket önmagukért kedveltem meg, az ösztönös viselkedés, a bevett módszerek mind azt jelzik számomra, hogy ők csak saját magukra hallgatnak, azt teszik, ami kedvükre való és nem törődnek másokkal a fajtájukon kívül. Ez a fajta önzőségük, saját magukkal való törődésük mégis olyan erős, mint a fajtársuk védelme.

1.

Mentálok (Szivárgó sötétség)

Különcségük a néma testvérekkel ellentétben, hogy ők, amit tudnak, azt csak egymás között osszák meg, és szemtelenül jár az agytekervényük. Néha próbálnak emberibben viselkedni, miközben megvetnek mindent, ami emberi, hiszen ők nem emberek, mégis az esetlenségük miatt úgy tűnnek, mégis emberibbek, mint azt gondolnánk.


A Goodreads csoport az alábbi linken elérhető: