2019. március 17.

Julia Quinn: Micsoda éjszaka! (Smythe-Smith Kvartett 2.)

Miután hazakerül Daniel Smythe-Smith, bizony őt is érhetik meglepetések. Főleg, mikor észreveszi, hogy nem az unokahúga, Sarah zongorázik a zeneesten, hanem valaki más…

Fülszöveg:
1824 nagyon jó év volt Daniel Smythe-Smith számára:
– három év száműzetés után visszatért Angliába
– részt vett a világ legrosszabb koncertjén
– megcsókolt egy teljesen ismeretlen hölgyet
– elhárított egy rablótámadást egy londoni utcán
– főszerepet játszott egy tízfelvonásos melodrámában
– szerencsésen túlélt egy balesetet
– ártalmatlanná tett egy őrültet
– szerelmes lett
És még csak áprilist írunk…

***
Daniel szemszögéből még többet tudunk meg arról a bizonyos párbajról, ami miatt el lett űzve az országból, de visszatérve mindent próbál jóvátenni. Mikor megtudja, hogy Anne Wynter a Pleinsworth lányok nevelőnője, elszánja magát, hogy gyakrabban látogatja meg unokahúgait.

Természetesen az egész Smythe-Smith kompánia részéről nyílt titok volt Daniel szándéka, így a néha neveletlen unokahúgok is próbálnak besegíteni a maguk tudása szerint, hogy Daniel megtalálja a maga boldogságát.

Az előző kötethez viszonyítva a humoros jelenetek nem csökkentek, viszont a bonyodalmak szövevényessége próbálja az érdeklődést fenntartani. Ugyanúgy kiszámítható, a fordulatokon kívül nincs túlbonyolítva és a Smythe-Smith család lánytagjait minél jobban megismerhetjük. Ebben a kötetben nagyon a nőkre helyeződik a hangsúly még akkor is, ha maga Daniel a főszereplő.

A mellékszál, aminél kiderül, hogy nem Danielt üldözik, hanem Annet, csak egy pluszt ad a történetnek, és indokot, hogy a két szereplő egymáshoz még közelebb kerülhessen. A vége kicsit szerintem túl lett kombinálva, de nem okozott bosszúságot, kerek lezárást kapunk.

Megállja a helyét a sorozatban, de úgy vélem, nem ez lett számomra a leginkább kedvenc, viszont fontos elemrész a teljes sorozatban. Akinek az előző rész is tetszett, azoknak hasonló kikapcsolódást fog tudni nyújtani, új fordulatokkal.

A sorozat további részei:
Julia Quinn: Mint a mennyben (Smythe-Smith Kvartett 1.)
Julia Quinn: Egy csók… és minden más (Smythe-Smith Kvartett 3.)