2019. december 28.

Év végi összegző 2019

A pipacsos bögréből csak egy darab repedt meg. Ez nem tűnik akkora nagy teljesítménynek, de azért az előző év három csészetörésénél ez jóval pozitívabb évzárásnak minősül.
Könyvek hegyén-hátán, plecsnik jöttek szép számmal. A képeket úgy válogattam össze, hogy az összes otthon fellelhető kötet megtalálható rajta.
Ráadásul a Facebook oldal elérte az ötven kedvelést. Köszönöm a megtekintéseket!

Könyves kihívások, és a kerek számok:

Az 50.000 oldal 2019-ben (nehézségek, válságok leküzdése)
Még december 28-án is kérdéses volt, meg tudom-e csinálni, mivel az utolsó hónapra maradtak az igazán vaskos kötetek. Pedig már a nyáron megfogadtam, nem hagyom az év végére őket, mégis valami fondorlatos trükk miatt így sikerült.

150 könyv 2019-ben plecsni
Ez könnyebb volt elérni, de már ősszel fogadkoztam, hogy a következő évben nem fogok ekkora mennyiséget fogyasztani, mert egyszerűen én sem bírom szusszal. Mivel már most a várólista hatvan felett van fizikai példányokat tekintve, lehet, hogy jövőre a száz darab olvasmány ugyanúgy könnyedén meglesz. De 150 darabot már nem vállalok be.

50 kölcsönzött kötet könyvtárból
Ebből csak egy került úgy vissza, hogy nem olvastam el. Illetve párat anyunak kölcsönöztem ki, vagy a történelmi regények bejegyzéshez kértem ki, mert nincs saját példányom belőle (ha van, az is e-book formátumban). Szóval, ami elmaradt, azt jövőre újra kiveszem.

Első táncos év újra
Könnyű volt visszatérni, maradni már annál nehezebb. Felnőttként az idő beosztása nagy művészet, sok embernek nem is sikerül, de összehangolni a munkát, a blogot és még a táncot, ez néha kicsit stresszhelyzettel jár. A blogot évek óta alapnak tekintek, mivel állandó dolog lett az életemben, így a kiszámíthatatlan munkaidő az, ami főként patthelyzetet alakít ki nálam, a táncot meg csak-csak beütemeztem az időmbe, mivel jót tesz a testemnek az egész napos ülés mellett. Illetve a memóriára is hatással van, ami ugyebár bloggerként elengedhetetlen dolog. Nem mellesleg emberekkel vagyok körbevéve, hogy ne mondjanak antiszocnak, de ez néha túl sok tud lenni egy húzósabb nap után. (táncon legalább nem zaklatnak abszurd kérdésekkel… meg elég csúnyán néznem, hogy tudják, jobb csendben hagyni engem, mielőtt kirobbantom a harmadik világháborút) Ahogy szokás mondani, hagyjátok lógva az introvertáltat.

Mit sikerült teljesíteni a blog terén?
Szinte semmit… töprengtem, míg nem adtam végre számot az évről.

Amerikai sorozatok, könyvadaptációk
Bizony, anime kevés került terítékre, helyette a könyvekből készült filmek, sorozatok lettek megtekintve.

Első felkérés
Bizony, négy és fél év után ez is sorra került. Mikor javasolták annak idején, hogy én írjak rá cégekre, már sejtettem, hogy ez nem az én asztalom és egyszer folyamodtam ehhez, viszont választ nem kapva türelmesen maradtam a helyemen. Kicsit kalandos, hogy pont egy kínai termékekkel foglalkozó kereskedelmi webáruház keresett meg először, aminek esetén végül pozitívan csalódtam és örültem a felkeresésnek.
Persze, ha az elsőn túlesik az ember, jön szinte vonzásszerűen a második és a sokadik, a jövő évet már két, recenziós könyvvel tudok indítani, persze jeleztem előre a szerzőknek, hogy januárban fogom elkezdeni a regényeket.
Ezen felül még van egy levegőben lógó érdeklődés, de erről majd csak akkor, ha valami konkrétum is történik.

20 oldalas fejezet írása
Regényt írni kicsit sem piskóta, amit észrevettem magamon, hogy a novella rövidségű írások jobban kézre esnek számomra, de újabb kihívást állítottam magam elé ebben az évben, és a regényírást vettem célul, ahol a terjedelem legalább egy húsz oldalas fejezet. Ez a sok olvasás mellett háttérbe kezdett szorulni, de most már az első fejezet kezd kialakulni.

25 fanfiction
Ha írtam is, bizony a fanfiction nem maradt háttérben, az év végére a 25. részletet is megéltük. Amit mondhatni Nektek is köszönhetek, mert fergeteges ötletekkel bombáztok, amikben látom a kihívást és a feladatot, izgalmas dolognak tartom a kívánságok teljesítését.

100 Ambrózy bejegyzés
Nehéz szerénykedve írni róla, hogy ez bizony nem volt kevés munka, mivel az összes anyag több száz oldalt tesz ki.

Könyvhét, könyvfesztivál
Ahogyan megfogadtam, ebben az évben sem hagytam ki a könyvfesztivált, ráadásul kiöltöztem, plusz a könyvhétre is el tudtam menni, ami felettébb örömteli esemény volt. Szeretnék a következő évben is mindkettő rendezvényen megjelenni.

Mi lett mellőzve?

Kozmetikumok
Mivel nem vagyon voltam vásárolgatni, így nem meglepő, hogy alig akadt újdonság a kezembe. Év végéhez közelítve viszont szereztem be új dolgokat (meg mivel volt egy szelektálásom), így a következő évben szeretnék a szerzeményekről teszt eredményeket közölni.

Animesorozatok között nagyon válogattam, kevés, de igényes sorozatokra bukkantam, így a mennyiség miatt kicsit sem vagyok csalódott.

Könyvek közül csak kettő kötet maradt el. Jo Nesbø Macbethje és Aranyossi Magda: Én régi, elsüllyedt világom című kötetet.