2016. augusztus 31.

Iskolakezdési " remélem utolsó alkalommal " kávészünet #26

" Semmi sem olyan nehéz, mint a megbocsájtás.
Kivéve nekiállni tanulni. Mert nekiállni tanulni nagyon nehéz "

Ma tudom, hogy meg kellett volna írnom a Fitzpartick - Finale és az Eperszedő posztom, de utolsó nyári nap, nem lehetek magammal ennyire kegyetlen, hogy az utolsó nagy hajrá előtt ilyennel pazaroljam talán életem utolsó iskolai szünetnapját. Meg mellesleg a pár házi munka is elvitte a délutánom felét, de ez más tészta.

El sem hiszem, hogy a 16. tanévem kezdem teljes aggodalom nélkül. ( Maximum azon aggódom, hogy sikerüljön időben felkelni ) Hiszen már, mint szakképzős, van képem egy füzettel meg pár tollal kihúzni akár az egész hetet. ( Jó, most a hétből csak 2 nap van, ha úgy nézem, holnap örülhetünk, hogy másnap péntek. Bár a csütörtök is a maga módján péntek. Király! ) Szóval a jövő hétvégéig kihúzom.

Közben nézem a szenvedő húgom, aki még az általános 6. osztály minden nyűgjével most fog megismerkedni.

Tanulás? Ugyan! Majd lesz valahogy, az előző évet is piskótának tudom a hátam mögött. Nagyjából tudom, hogy mi várható, miért tépném ki a maradék hajam egy másik szakmáért? 

Bár tisztában vagyok benne, hogy ebben a tanévben pont nehezebbek a vizsgák, de megküzdök velük. Meg ez az én formám, hogy a főbb vizsgáim pont páratlan évekre esnek. ( Most komoly köszönjem meg a drága szüleimnek ezt a pechet? Amúgy köszönöm nekik a türelmet és a motivációjukat, hogy nem adtam fel eddig. )

Kávészünetes helyzet a hétre, hónapra:

Mint az első mondatomban, jön 2 könyvposzt ha esik, ha fúj. Ezen felül animéből a Samurai Champloo van megnézve, majd látom, mit tudok belőle kihozni. Kétség nem fér hozzá, hogy egy kivételesen jó és élvezhető animéről van szó.

Folyamatban:

  • Strike the Blood
  • Hatsukoi Monster
  • Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri

Könyvben pedig Stiefvater - Linger c. vörös pöttyös könyv.

Csak, hogy tisztázzuk, mennyire odavoltam a Finale-ért. Másodjára is.