2016. augusztus 14.

Becca Fitzpatrick - Silence (Vihar előtt)

Vannak benne fordulatok elárulva, de akit érdekel a történet röviden leírva itt olvasható. Nem spoilermentes!

Nora a temetőben ébredt, az elrablása után 3 hónappal. Nem tudja, hogy került oda, azt sem, hogy mi történt.Gyors hazakerülése után egyből keresi a válaszokat, nem törődik bele a megállapított amnéziájának meglétében.

Hank Miller egyre közelebb kerül Nora édesanyjához, ami nem éppen a leglovagiasabb tett a lány szerint.
Gyanakodóvá vált, bár nem tudja gyanakvásának eredetét. Egy zűrös közös vacsora után elmenekülve Nora egyenesen bukott angyalokba futott bele. Mikor már azt vélte, hogy nincs menekülés, meglátta Jevet. Ő kimentette Norát, miközben a lány sejtette, hogy valami köze lesz Jevnek a múltjához. 

Jev felvette az elutasító álarcot, hogy menekítse a lányt a még nagyobb bajtól, bár Nora nem adja fel a múltjának keresését.

Mikor már Hank a házukba férkőzik, Nora egyből elment otthonról, ekkor ismét találkozik Scottal. Ő felajánlotta a segítségét és elárult pár dolgot. Scott tudta, hogy Folt segítsége nélkül nem fog sikerülni minden részlet felkutatása. Scottal közösen elmennek Halk egyik elhagyatott raktárához, ahol nem sikerül megtudniuk Hank titkát. Nora másnap visszatért, pechére egy nefil szálláshelyére csöppent. Jev épp időben menekítette ki a lányt, menekülésük közben még egy éjszakai klubba is betértek. Jev nem sok dolgot árult el Norának, viszont ígéretéhez tartva magát, nem sokkal később Jev elvitte magához, ahol mindent elmondott neki. Nora most már tudja, hogy Jev és az alig ismerős Folt egy és ugyanazt a személyt takarja. Tudta,hogy veszélyes vizekre evez, ha mellette marad, viszont érezte, ha előtte megbízott benne, ezután is érdemes.

Folt és Nora szövetkezésének jelentős momentuma lett, hogy rájöttek, hogy tudat alatt álomban egymással lehetnek, így Hank háta mögött megszervezhetik a megállítását. Hank elrabolta és autóbalesetbe küldte Norat, hogy a vérét átadja a lánynak, ezzel hivatalosan is elsőfokú nefil lett Noraból.

Folt ismét kimenti, az otthonába viszi, azzal, hogy ne hagyja el Nora a helyet. Scott bajba jutása miatt viszont Nora segítségére siket, ahol Hank emberei elfogják Norát, hogy letegye az Átváltozók esküjét. Kisebb segítséggel Folt elkapta Hankot, akit bezártak, mert nem akartak vele végezni. Hank kezében maradt Folt tolla, amit fel akart gyújtani és ezzel megölni Foltot. Nora épp időben lépett közbe, ami Hank végzete lett.

Norat innentől a hűségesküje kötötte a nefilekhez és a nefilek vezetője lett. Célja lett, hogy a kezdődő háborút megakadályozza.


Végül Hank halála után visszatértek Nora emlékei és Folt is szerelmet vallott neki, de tudják, hogy egy bukott angyal és egy nefilin kapcsolata nem mindig felhőtlen.

Nem, hallgass meg... A bővebb válasz a kérdésedre, hogy miután megismerkedtünk, teljesen minden megváltozott a számomra. Az amit öt hónappal ezelőtt szerettem volna, nagyban eltér attól, amit ma szeretnék. Emberi testet akartam? Igen. És nagyon. Fontos ez most a számomra? Nem. - Komolyan nézett rám. - Feladtam valamit, amit akartam, valami miatt, amire szükségem van. És nekem rád van szükségem, angyalom. Sokkal jobban, mint azt valaha meg tudnád érteni. Most halhatatlan vagy. Ahogy én is. Ez már valami.