2017. február 9.

Animés élmények saját szemszögből #4

Az utolsó 15-ös lista. Több anime nem volt található a kezdetleges listámon, mivel aztán regisztráltam az erre specializálódott weboldalra, így azóta is abban vezetem az animék nézettségét.

Az előző részek itt találhatók:
animes-elmenyek-sajat-szemszogbol-1

Nazo no Kanojo X A titokzatos barátnő. Kifejezetten fiúknak szóló sorozat, de a lányok sem szokták félbehagyni. Romantika nyáltengerrel? Simán!


Sankarea Vámpírok? Ugyan, jobbak a zombik! Főszereplőnk él-hal a zombis filmekért és minden másért, ami zombi. Ha ez nem elég, még egy zombi barátnőt is szeretne. Mondhatni, sikerül ezt a kívánságát is kipipálni. Egy balesetben megmentet lány új életét ismerhetjük meg.

Amagami SS Ha nem játszottál még szituációs játékot és nem tudod, hogy megy ez, itt az alkalom, hogy megismerd. Egy tizenéves fiú karakter, sok lány és a cél, hogy a karácsony szentestére sikerüljön összehozni egy randit. ( a japánoknál 24-e leginkább a barátokkal való ünneplésről, pároknak pedig randevúról szól. ) A lányoknak az Amnesia közelebb állhat az anime felépítése,a hasonló történet és fordított szerepekből adódóan.

Boku wa Tomodachi ga Sukunai Szomszédok Klubja, ahol senkinek nincs barátja, de egymás barátai lehetnek. Jól illusztrálja a kiközösített tizenévesek életét és annak fordulópontjait, hogy később vissza tudjanak a társadalomba kerülni.

Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru Önkéntes klub, teli egyáltalán egymáshoz nem illő személyekkel. Mindenkinek vannak problémái, teljesítménykényszer, magányos farkas és egy túlságosan extrovertált személyiség. Cél lesz, hogy az önképüket csiszolják és végül ne legyenek magányosak.

Air Sok animés által kedvelt történet, amiben megismerhetünk hétköznapi embereket hétköznapi problémákkal. Nagyon összetett és élmény dús anime. Valójában érdekfeszítő és leköti az ember a sorozat elé.

Gosick Egy okos gótloli lány, aki válaszokat keres mindenre. Nyomozással vegyítve enyhe szerelmi történet európai stílusú környezetben.

Ao no Exorcist Démonok és ördögűzés. Főszereplőnknek dönteni kell, hogy melyik oldalon fog állni.

Sword Art Online Egy játék, ahol több tízezren játszanak és nem fagy le a szerver. Így imádunk japán! Teljesen normális, hogy amint sikerül két év függő játékból kiszállni, jön egy másik játék, ahol újra kezdődik minden. Szerelmi történet úgy-ahogy. Abszurd fordulatokkal, cselekményekkel.

Kami-sama Hajimemashita Mondhatom, hogy romantikusabb animék felsorolásakor sosem hagyom ki ezt az isteni történetet. Ajánlott nem csak a sorozatokat megnézni, a legutolsó 4 részes OVA-t pedig vétek kihagyni.

School days A mézesmázos szerelmi történet... csodás befejezéssel.

Myself; Yourself  Barátság létezik elbúcsúzás után is. Szép történet vicces jelenetekkel.

Durarara Egy összetett és jól összehangolt történet nagyon sok szereplővel, szerethető karakterekkel, kicsi agresszivitással, kicsi szerelmi fűszerezéssel, de összességében minden évadjának megvan a maga varázsa, aki szereti ezt a fajta stílusú animéket.

Diabolik Lovers Egy lány, vámpír fiúháremmel. Mindenki az ő vérét akarja.


Bakemonogatari Misztikus, fantáziadús történettel jeleskedik, kicsi vérrel, kegyetlenséggel illetve ezzel fordított arányban rengeteg humorral.