2022. március 19.

J. L. Armentrout: Fall with Me – Zuhanj velem (Várok rád 4.)

Armentrout fiatal felnőtteknek szóló sorozatának utolsó kötete mondhatni teljesen feledte bennem az előző kötethez kapcsolódó viszontagságaim, és kifejezetten jól pezsgő regényt kaptunk egy újabb mellékszereplő-páros történetéről.

Fülszöveg:

Első szerelem, második esély, és ellenállhatatlan vonzalom, ami a tehetséges festőként alkotó pultoslány és az érte mindenre képes kemény, szexi zsaru között lüktet.

Roxy tizenöt éves kora óta fülig szerelmes Reece-be, és amikor felnőttként végre együtt töltött egy szenvedélyes éjszakát a látszólag elérhetetlen zsaruval, azt hitte, viszonzásra talál majd a szerelme. De nem így történt. Vagy legalábbis ő azt hitte. Reece azonban váratlanul újra berobban az életébe, amikor szabadlábra helyezik azt a férfit, aki annak idején súlyosan megsebesítette Roxy barátját. A támadó megbánta már, amit tett, Roxy azonban képtelen megbocsátani neki.

Roxy semmit nem szeretne kevésbé, mint megint odáig menni Reece-szel, a férfi azonban eltökélte magában, hogy bebizonyítja a lánynak ennek ellenkezőjét. Különösen, amikor kiderül, hogy egy pszichopata üldözi Roxyt. Roxy maga sem tudja, mi veszélyesebb: a pszichopata vagy az, hogy szembenézzen a rég eltemetett múlttal és megint feltárja a szívét.

Hagyd, hogy magával ragadjon!

***

Ami elsőre meglepett a kötet kapcsán, hogy mindvégig Roxy szemszögéből láthatjuk az eseményeket, és nincsenek ugrások, vagy váltások a főszereplők között, így kifejezetten csak egy oldalról ismerhetjük meg a történet részleteit. Az előző kötethez hasonlóan egy gyengécske, mégis határozottan borzongató krimiszál kerül a történet középpontjába, ami még izgalmasabbá tette a regényt.

Erősebb történetnek véltem az előzőhöz viszonyítva és annyira bele tudtam élni magam Roxy jeleneteibe, hogy sok esetben a hátam borsózott, miközben a fülszövegben említett pszichopata üldözni kezdte a lányt, függetlenül attól, hogy könnyen kitalálható volt az olvasónak a tettes kiléte.

A szereplők közös múltja és régi ismeretsége és érzelmeik teljes mértékben átitatják a történetet és abba az időszakba, amibe az olvasó belecsöppen, a hirtelen fellángoló kémia megfelelően működik a regény egészében. Jellemzően a hasonló zsánerű regényekhez, két viszonylag makacs személyiség érdekeik ütköznek és dolgoznak végül együtt, miközben egy hatalmas félreértés taszítja őket el egymástól. Mégis, a legharmonikusabb baráti kapcsolatnak tartanám a sorozat másik négy párosához viszonyítva, Roxy és Reece viszonyát, így az erotika és maga a kapcsolatuk kialakulása háttérbe kerülhetett, ez által előtérbe helyezve az apró, mégis jelentős krimiszálat.

A fiatal felnőttek kicsit szélsőséges problémáiba is betekintést nyerhettünk, bár nem biztos, hogy minden idősebb felnőtt olvasó egyet értene a főszereplők tetteivel vagy viselkedésével. Felmerül a gyerek-szülő kapcsolat, a karrier-útkeresés és a múltból gyökerező akadályok lezárása, ami által egy kicsit komplexebb regényt kaphattunk és nem csupán egy kikapcsolódó történetet.