2015. szeptember 11.

Jennifer L. Armentrout -Luxen könyvsorozat #2

Sziasztok! Ma, ahogy ígértem hoztam a könyvkritikám, elbeszélésem a kötet folytatásáról. Előre mondom, spoiler veszélyes! Aki eddig csak érdeklődött a történetről ,azoknak szinte ezekkel a leírásokkal elmondom a lényeget, de próbáltam minél kevesebbet elárulni a valódi cselekményekről.

Luxen 4-eredet

A 3. kötet végén Kate-t elfogták, ezért a 4. kötetben Kate személyében találjuk magunkat. A küzdelmeiről, a kihívásokról, és Blake megöléséről olvashatunk, mígnem Daemon szemszögéből a civódást olvashatjuk, és elhatározza önként feladja magát és ő is bekerül Kate-hoz.. 
Ezután sok szembesítő körülmény közé kerülnek főhőseink, megtudták kik azok az originek, mik a képességeik, rájöttek, hogy kik azok, akikben megbízhatnak. Végül nagy nehezen és sok szenvedés árán is kitartottak és végük az originek segítségével a kötet végén kiszabadultak.

Luxen 5-ellenállás

A menekülést megszakította egy történés, aminek a háttere egy idegen luxen csoport. Ebben a kötetben új dolgokkal találja szemben magát az olvasó, pl. Dee és Archer szerelmének kibontakozása, Daemon féltékenykedése Archerre, vagy Dawson és Beth gyerekének a megszületése.

Kate és Daemon ismét rengeteg problémával találja szemben magát. A sok incidens és menekülés közben ők voltak azok, akik próbálták lazára venni a történéseket és optimistán állni a jövőhöz. Ebből az okból titokban meg is házasodtak.

A kötet és az egész történet szép, lecsengő befejezéssel zárul.

Végezetül az 5 kötetről:

A szerelmi szálak kidolgozottak, leginkább a bizalomról, a kitartásról szól. Bemutatja a könyv, hogy mindegy ki miben hisz, milyen etnikai csoporthoz tartozik, ha elfogadják a másikat nem lényeges a származás.

Még egy kis különlegesség: Daemon Black és Katy Swarz, akinek németesebben a neve Schwarz lenne, tulajdonképpen mindkettő feketét,sötétet jelent.

Végezetül zárom azzal a mondatsorral, amit az egyik videoblogger mondott a kötetekről:
1-2. kötet: Az arumok gonoszok
3. kötet: Az emberek a gonoszok
4. kötet: Nem, a luxenek a gonoszok

5. kötet: Mindenki gonosz, még lehet, hogy mi is, csak nem tudunk róla.