2015. szeptember 20.

Szeptemberi sminktáram

Ma bemutatom azokat a termékeket, amiket augusztus-szeptember folyamán vásároltam, vagy kezdtem el gyakrabban alkalmazni.


A tetran kenőcsöt egy nagyobb pattanás eltüntetésére szereztem be, így most már ez az alap készletembe tartozik.

A dalacin vényköteles, orvos írja fel. Ez a termék segíti a pattanások után kialakult sebek fertőtlenítését, gyorsabb gyógyulását. A pattanások még kezdeti stádiumában meg még kialakulás előtt megszünteti őket.



Már jó 1 éve alkalmazom őket, most nyáron is jó szolgálatot tettek nekem. Most iskolára meg pláne jól jött az ötlet, hogy összekeverjem a nappali krémet a BB krémmel. (a BB krém kicsit sötét nekem még nyáron is ) Szerencsére nem ütköznek a két termék hatóanyagai, szépen beépül a bőrbe, nincs foltosodás, csíkozódás, úgy vettem észre, hogy a nappali arckrém gyors beszívódása miatt könnyebb eldolgozni a BB krémet. Ez nem az olajmentes változata, mégsem veszek észre napközben csillogást, sokáig matt hatást kapok ettől a két arcra való terméktől.





Ki nem hagyhattam a DM akcióját 1700,- helyett 1300,- ért hoztam el. A mattosításra nincs okom, de sajnos a Catrice korrektorával nem nagyon barátkozós, az államon teljesen szárította a bőröm és nagyon látszódott, hova tettem fel korrektort. Lehet, hogy állra maradok a hintőpornál. Ettől függetlenül teszi a dolgát, nem ül bele a pórusokba és a homlokomra kifejezetten bevált.



Továbbhaladva a napi sminkelésemben a szemtermékeket sorolom fel:

Az Avon Supershock szemhéjalapozója teljesen lenyűgözött, mióta kipróbáltam mást nem is használtam.

Az alapozó fölé az Essence all about NUDE palettáját használom a természetes színek miatt. A szemhéjpúdert az Essence ecsetével viszem fel. Most kezdtem el elhasználni a lovely Pump Up szempillaspirálját, ami nekem nem igazán jött be. Sok festéket visz fel, kicsit nehéz vele természetes pillákat varázsolni, de megoldható.


Ha már smink, nem hagyom ki a rúzsokat sem.

3 db rúzsmintát rendeltem az Orifalme-től
The ONE 5 in 1 Colour Stylist
  • Showcase Pink
  • Pink Mayflower
  • Warm Nude
Teljesen hétköznapi, az ajkamhoz közel álló színekből szerettem volna párat vásárolni, aztán barátnőm rábeszélt, hogy a rúzsminták sem fogynak el egyhamar, meg 125 Ft-ba kerül darabja, ezért úgy voltam, hogy hülye lennék kihagyni egy ilyen ajánlatot. 

A színválasztékkal is meg vagyok elégedve, 1 db-ra nem tudtam volna leszűkíteni a listám.
Már párszor használtam ezeket a rendelés óta, így már használatukról is tudok véleményt írni.

A termékről írta a katalógus, hogy közepes fedésű, - igen, tényleg természetes hatású - és hidratáló hatású. Na ez tényleg hidratáló. Nem volt szükséges alá hidratálnom ajakápolóval, a nap végén sem éreztem kiszáradva az ajkam. plusz öröm, hogy tényleg nem veszem észre, hogy fogyna bármi termék is a csomagolásból.

Szerintem most rátérek a körömre. Elkezdtem bajlódni a körmömmel, mert túl sokat körömlakkoztam. Mikor már tövig vágva is töredezett a körmöm, akkor már tudtam, nincs mese, ezt kezelni kell. (erős körmöm van, de ő sem bír ki mindent)

Az Eveline 8 in 1 total action körömlakkja tényleg 4 napos használat mellett is rendbe hozta a körmeim. Ezután kipróbáltam alaplakknak, és annak is megfelelőnek találom. Ráadásul olcsóbban is jöttem vele ki, mint egy alap- vagy fedőlakkal.

Ezután nem hagyhattam ki, eddig csak egyszer próbáltam ki a catrice körömlakkját, amit már sajnos nyáron kivontak a polcokról.

Nagyon mutatós, 2 rétegben mutatja ki a királykék színt. Közepes idő alatt szárad meg. Ezt a körömlakkot inkább a fénylőbb árnyalatok közé sorolnám. Alaplakkal, fedőlakk nélkül is jól bírja a körmeimen. (bár még nem mosogattam vele, így ez elég elhamarkodott vonatkoztatás lehet, előre is bocsi ezért.)