2015. szeptember 29.

Havi animekedvencek

Ansatsu Kyoushitsu

Itthon gyilkos osztályként került a köztudatba. Szórakoztató, érdekes és lebilincselő.
Előtte csak mangában lehetett olvasni, tavaly kiadták belőle a movie-t is, ezután jött idén az animesorozat.

A sorozatról: egy osztály, akiket az iskolájuktól elkülönítettek. Először azt hinné az ember, csak azért, mert nem jó tanulók és rossz személyiségek, de kicsit később kiderül, hogy egy nagyszerű osztály egyéniségeivel találja szembe magát a néző. Magáról a társadalmi szokásokról is szól a történet, ahol azért közösítenek ki embereket, mert egyéniségükkel nem hajlandók megfelelni az elvárásoknak és nem akarnak "birka" módjára élni. Tanárnőjük halála után egy érdekes és furcsa alak került a tanári katedrára, aki egyből közli velük, hogy ő az, aki felrobbantotta a hold egy részét és év végére a Földdel is ezt akarja megtenni. Persze, nem marad titokban a dolog, a felsőbb hatóságok ki akarják iktatni a veszélyes alakot, ezért felkérik az osztály, hogy öljék meg bármi áron újdonsült tanáruk. Ettől kezdve megismerhetjük a kis osztály zsenijeit és mindennapjait a bérgyilkos osztálynak.


Victorian Romance Emma

Számítottam rá, ahogy a cím is mondta, románc lesz ebből, semmi jóra ne számíts. Ettől függetlenül nem lehangoló, sok a vicces jelenet benne. Ha valaki meg elcsügged a sorozat végére, az folytassa a 2. évaddal, nem fog csalódni. J
Számomra külön öröm ez az anime, aminek az első évadát maga a párom töltött fel indavideóra. Itt is szeretnék neki köszönetet mondani azokért a csodás percekért, amiket átéltem a sorozat alatt.


Nagi no Asukara

Hosszú, két szezonos anime. A víz és a szárazföldi emberek problémáiról szól másodsorban. Elsősorban egy csapat 14-15 éves gyerek szerelmi drámázását kellett végignéznem. Teljes szerelmi lánc bontakozik ki a végére. Sajnos, valahogy nem az én világom volt ez az anime, így elsőre végignézve szép is, jó is, most erről ennyit mondok.


Nodame Cantabile

Nem bírom ki, hogy zenés, zenekaros animét ne nézzek. A szerelmi szál őrületesen jó, sok vicces jelenetet láthatunk. Betekintést kapunk egy zeneakadémia életébe. Mivel  20-23 évesek a szereplők, egyetemi életet élnek és végzősként láthatjuk meg bennük a továbblépésen való elszántságukat, ki hogyan áll magához az élethez.
Mi lesz a zeneakadémia legbugyutább, csapongó lelkű, kottát sem olvasó lányból? Össze fog-e jönni az akadémia legtehetségesebb zongoristájával? Megkaphatod erre a kérdésekre a választ.


Nodame Cantabile: Paris-Hen

A hírhedt második évad. Aki már látta, annak nem lesznek új dolgok, akiknek meg rálátásuk sem volt az első évad végére, na azoknak rettenetes spoiler esik a markukba.
Igen, a legbénább csaj megnyeri az első helyet az országos versenyen, a legtehetségesebb zongoristánk pedig igyekszik a legkiválóbb zenekar vezetője lenni. Kaptak is lehetőséget, így már a második évad a helyszínen kezdődik. Párizsban fognak tanulni és közös erővel beledobják magukat a zene mélyvízébe. Sok új barát megismerése, féltékenységek jelenetein nevethetünk, új zenekarok létrejöttét láthatjuk az animében.
A kapcsolat ki fogja bírni a megpróbáltatásokat? Csak ez a kérdés merült fel ebben az évadban számomra.


Nodame Cantabile: Finale

A harmadik évad 11 része is gyorsan elrepült számomra. Noda és Sinichi most már nem próbálnak egymás agyára menni, ezzel valamelyest a kapcsolat kezd elveszni, elhanyagolódni. Mindketten a debütálásra, a továbblépésre és a karrierjükre koncentrálnak. A többi ismerősük is kezdi megtalálni a helyüket a világban, páran érdekes szerelmi szálakba bonyolódnak. ( természetesen pozitív kimenetellel )

Több váratlan fordulat után megkapja a néző azt, ami a főszereplőinket aggasztja, megfigyelhetjük, hogy hogyan fognak túlesni a kríziseiken. A vége " happy end " szerűen végződik.