2015. november 3.

Idegesítő szituációk az iskolában

Sziasztok, ma megszállt az ihlet, hogy erről a témáról is írjak, hogy jobban megismerjétek a hétköznapjaim. Csapjunk is bele a spagettibe! (csak mert az volt ma a vacsora... )


Mikor elmarad az óra. Tragédia. Főleg, ha nem tudsz róla és amúgy is napi szinten órákat utazol a suliba. Vagy felajánlja a tanár, hogy kezdjünk 10-20 perccel később, mert összevont órákat szeretne tartani. ( a helyiek örülnek, hogy későbbi járatokkal mehetnek ) Neked meg ugyanúgy el kell indulnod reggelente, mert a későbbi busszal nem érsz be.

Mikor a helyiek az utolsó 5 percben esnek be, vagy eleve késnek és pont órakezdésre érnek be. Addig is egyedül lehetek a gondolataimmal... vagy egy könyv társaságában. Mert ugye a távolsági buszok sem 10 percenként járnak. Emiatt viszont mindig van idő reggelizni, pihenni óra előtt. Meg elábrándozol, hogy mi lenne, ha lenne jogosítványod... esetleg autód... mindegy, hagyjuk. Szerintem nekem egyenesen a suliba kéne beköltözni.

Mikor az egyik tanár kifejezetten pikkel rád, és kijelenti, hogy megbuktatna, mert nő vagyok (fiúiskolában természetesen) és ő utál nőket tanítani, csak azért nem teszi meg, mert lusta pótvizsgát készíteni. Persze, majdnem röhögtem még a bukás szélén is, hogy ezt a volt tanárom is megverte a Jóisten, mert 2 lánya született neki. Épp nem kezdtem el sajnálni, hogy 3 nővel éli le az életét. Meg persze, rendre megkaptam tőle a vizsgán az 5-öst a záró dolgozatomra.

Mikor szünetben leküldenek az udvarra mikor vagy WC-re szeretnél menni vagy épp taknyod-nyálad egyben van, mert megfáztál. Már a folyósón sem veszed le a kabátot, mert az alacsony vérnyomásodtól a kezed is hidegebb, mint egy hüllő bőre és épp nem reszketsz, mert fázol. A tanárok meg persze lenge ruhácskákban flangálnak, mint ha 30 fok lenne. Plusz bunkóságfaktor, mikor megkérdezi, hogy "ugye nem fáztok?" -Á nem, csak már kezd az orromon képződni valami jégcsapszerűség.

Valaki folyamatosan zavarja az órát. Legyen, legalább addig is nézhetek ki a fejemből. Viszont az is biztos, hogy emiatt mi.... rosszul fogunk járni, félévkor és évvégén kegyelmet se várjunk a tanároktól. Meg így a tananyagot sem fogjuk érteni, ergo otthon is maradhattam volna. Szóval le kéne ezeket csapni mint a legyet.

Hiányzás akarva, akaratlanul. Több nyűg és gond van vele, mint csak lazulni és aludni otthon, vagy valami fontos elintéznivalóval kell megküzdeni. A legfontosabb, mindig legyen egy szövetséges, akiről tudsz pótolni, mert különben kezdheted megásni a félévihez a sírod. Jobban jársz, ha betegen is bejársz, még akkor is ha lázad van, hányingered, szédülsz és már elsápadtál. Maximum a képedet óra előtt odatolod a tanárnak, hogy már tényleg azt sem tudod ki vagy és elküld az iskolaorvoshoz. Más indokot még eddig nem láttam elfogadni.

Késés óráról és leszedi a tanár a fejed, pláne, ha még ő is késett. De a tanár szent és sérthetetlen, ő késhet. Te 10 másodpercet sem. Semmi indok nem elfogadható. De a kutyát sem érdekli, ha egész nap benndöglesz a suliban, de ha késel véged.


Mikor több tanár tanítja a hasonló tematikájú tantárgyakat, amik egymásra épülnek ráadásul. Viszont a tanáriban sem lehet öröm és boldogság, mert rendre az osztállyal egyeztetik azt, hogy a másik tanár mit csinál jól vagy rosszul. Könyörgöm, ha akkora szájuk van, miért nincs arra idejük a kötelező tanári összejöveteleken a kávé mellett ezt megbeszélni, hogy ne mondják el pl. kétszer ugyanazt az anyagot, vagy egyeztessenek, hogy pl. a szabályokat hogy tanuljuk meg. Meg amikor a tanárnak nincs ideje, de a diákoktól elvárja, hogy azonnal ugorjunk minden szavára... álmodjatok szépeket.