2015. november 15.

Idei őszi animelistám

Sziasztok, hozok ma egy idei őszi szezonos animét, amit megnéztem (persze, az utolsó 2-3 részt még nem rakták fel, mikor ezt megírom, így végig nem láttam )

Bele is vágok a tejberizsbe, mert számomra felejthetetlen animéről van itt most szó.


Prison School ( Kangoku Gakuen )

+18, full ecchi, erőszak, és iskolai élet.

A történet egy nemrég koedukálttá tett középiskolában játszódik. Ebbe az iskolába 5 fiú jelentkezett és ahogy a 15 éves fiúknál előfordul, nagyon vágynak az iskolában levő lányokra. 
Emiatt fürdési időnél leskelődni próbáltak a lányok után... sikertelenül. Lebuktak az Árnyék Diáktanács előtt, akikről megtudjuk, hogy férfigyűlölőek. Persze, ennek is van előzménye.

Sajnálom, spoilermentesen nem lehet beszélni erről a történetről.
Kurihara Mari, aki az igazgató lánya nem nézi jó szemmel, hogy fiúk is kerültek az iskolába. A háttérben az áll, hogy az eleve perverz apja iránt táplált gyűlölet vezérli a lány cselekvéseit, és két harcias és a Diáktanács elnökhöz hűséges lány is segít Kurihara ellenszenvét. 
Fő céljuk ezeknek a lányoknak, hogy kirúghassák a fiúkat az iskolából.
Amint lebuktak a fiúk, elkezdődik számukra az 1 hónapnyi elzárás az iskola udvarán levő börtönben. ( Néztem is nagyot, hogy miért van az iskolának börtöne? ) A fiúkat szemrebbenés nélkül nem csak megalázzák, megverik, felrúgják, kemény fizikai munkára fogják őket, meg minden fajta erőszakot alkalmaznak rajtuk, hanem a lányok ráveszik őket burkoltan, hogy saját magukat csapják ki az iskolából. 
A fiúk gyenge pontjain át kínozzák őket, viszont szerintem a történet főbb lényege az is, hogy megismerteti, hogy a fiúknak össze kell fogniuk a lányok ellen és ki kell tartaniuk. Bajtársiasság, egymás védése bármi áron és a lényeg az összefogás. Ha nem is az iskoláért vagy az iskolába járó lányokért, hanem önmagukért.

Az anime hiába sorolható a nagyon erőszakos és megalázó animék közé, mégis egy humorra épülő történetről van szó. A fiúk szégyenteljes napjairól, a cselekvéseikről, vagy éppen, ahogy próbálják a büntetéseket és a veréseket megúszni, végül a szökési terveket szövögetik, mind valamelyest humorra épül.

Első gondolatom valami nagyon véres és brutális csonkításokkal teli animére hajlott, de végül kellemesen csalódva nevettem végig néha a teljesen abszurd szituációkat. 
Férfiaknak készítették az animét, mégis lányoknak lehet, hogy jobban fog tetszeni, már csak a fiúk leveréséért is. Ritka az olyan anime, ahol a fiúkat szétverik, közben meg sírsz a nevetéstől. A lényeg, hogy ne vegyétek véresen komolyan a cselekvéseket.