2015. december 21.

Kerstin Gier: Saphirblau (Zafírkék)

A történet pont ott folytatódik, ahol az első kötet befejeződött.

Gwendolyn beleugrott az időutazás bűvös titkaiba. Gideon csókja után véletlenül találkozott egy vízköpő démonnal, akit nem sikerült elűznie magától, így szövetségest talált ebben a káosz uralta forgatagban.


Unokatestvére Charlotte próbálja kifigurázni mindenki előtt, sőt provokálja a segítségét is neki felkészülni a nagyszabású 18. századi bálra. Kétségbeesése előtt Gideon felajánlotta, hogy megtanítja menüettet táncolni.

"Úgy érted, többször nem is engeded, hogy megcsókoljalak?
– Pontosan – suttogtam, miközben képtelen voltam megmozdulni.
– Kár – mondta Gideon, és a szája olyan közel került az enyémhez, hogy már éreztem a leheletét az ajkamon. Tisztában voltam vele, hogy nem feltétlenül viselkedem úgy, mintha komolyan gondolnám, amit mondtam. Nem is gondoltam komolyan. Már az is nagy teljesítmény volt tőlem, hogy nem ugrottam Gideon nyakába. Azt a pillanatot, amikor elfordulhattam volna, vagy eltolhattam volna őt magamtól, mindenesetre rég elszalasztottam.
Ezt nyilván Gideon is észrevette. A kezével gyengéden megsimogatta a hajam, majd végre megéreztem ajka finom érintését a számon."

Elapszálása közben összefutott nagyapjával, és a segítségével próbálnak rájönni, hogy Lucy és Paul mit és miért követték el. Közben Gideon próbálja az időutazók vérét megszerezni, ahogy elvárják tőle, eközben baleset érte. Közben közös erővel készülnek a soirée-ra, hogy segítsenek a grófnak. Az este hangulatos volt, a vendéglátó puncsa meg egyenesen mennyei, főleg a musical-ek énekléséhez. Semmi gond, 200 év múlva hallhatóak ezek a zeneszámok úgy is. Végül Gideon megtudja Gwen-től, hogy látja a szellemeket.

Eközben Gideon öccse, Raphael és Leslie nagyon összebarátkoznak és közösen segítenek a főszereplőinknek. Végül még Gideon szerelmi vallomásáról is olvashatunk. Ismét visszamennek a Grófhoz, aki provokálja Gwendolyn érzéseit.


Az epilógusban olvashatjuk Gideon és Paul találkozását, Gideon ígéretét Paulnak, hogy vigyáz Gwendolynra, akármi is lesz a történet vége.