2015. december 21.

Kerstin Gier: Smaragdgrün (Smaragdzöld)

"- Készen állsz? - Készen, ha te is."

Már itt is vagyok a 3. befejező kötetnél.

Nem lehet véletlen, hogy épp belekerülünk egy csalódáson átesett, sírós tizenéves lány történetébe, akit sem a barátnője sem a vízköpő démonja sem tud felvidítani. Aztán elpanaszolja még magát a nagyapjának a múltban, hátha jobb lesz ez így neki, hogy mindenki tudja, hogy Gideon csak megjátszotta az érzéseit. (Szerencsére csak Gwendolyn szerint )


A kivételes elapszálás után maga Gideon keresi fel Gwenny-t, Paul rábízott leveleivel, amiben minden információ megtalálható. Közben a segítségül kapott információkkal találtak egy ládát, ami a történetet teljessé teheti. Gwendolyn magánnyomozásra adta megát, egymaga vágott neki a hiányzó információk beszerzéséhez. Ebben az egész családja és barátaik segítségül szolgáltak, hogy ne tudják meg olyanok, akik elvennék az információkat.

Közben kibékül Gideonnal, készülnek a 18. századi nagyszabású bálra, hogy megtudják, ki a gróf árulója. Nagy nehezen túlélték a megpróbáltatásokat, ezután visszacsöppennek a valóságba és egy születésnapi bulira is megjelenésük van. Leslie és Raphael egyre többet van együtt, persze Gwendolyn és Gideon sem nagyon marad el mögöttük. Megtudták az őrzők titkát, ami értelmet nyert a már amúgy is kaotikus történetben. Kiderült Gwendolyn halhatatlan képessége is.

Közben az őrzők sem voltak ellustulva, kiderítették Gwendolyn születési körülményeit. Kiderült, hogy Lucy az igazi édesanyja Gwendolyn-nak. Gideon végig Gwendolynnal maradt, hogy segítse. Megszervezték, hogy Lucyval és Paullal mindenképpen beszélniük kell, szerencsére Gwendolynnál van a másik elveszettnek hitt kronográf. Megszervezték, hogy ruhát szereznek hozzá és végül abba a kronográfba be lett olvasva az utolsó időutazó, Gideon vére is, így megtudták végül, mit őriztek az őrzők annyira féltve. Visszautaztak 1912-be, megszervezték ,hogy a másik vérkör semmi esetre se záruljon be.

Ezután visszatértek a jelenbe és megjelente a születésnapi bulin, amiről gyorsan le is léptek Leslie-vel és Raphael-el, hogy megszervezzék az utolsó időutazást a vérkör bezárása ellen. Ki is derül, ki ütötte le valójában Gideont az egyik küldetése során. Végül próbálják kitalálni, hogy valójában ki is a gróf, mert meg voltak győződve, hogy élőben nézi végig a történetet, mert valahogy már halhatatlan lett. Gwendolynt a gróf megmérgezi, ezzel leleplezte a valódi 21. századi kilétét. Ezután sikerült elfogniuk a grófot, Gideon szerezte meg az elixírt, így ő is halhatatlan lett.


Az epilógusban 1919-ben Lucy és Paul költözéséről olvashatunk remek befejezéssel.