2017. március 18.

Akár egy hétre is elég Kávészünet #33

Az utolsó két-három hónapom remélhetőleg az iskolában.
Kicsit izgatott vagyok, mit hozhat a jövő, mert mondhatni vannak terveim. Persze, kell mindig egy B terv is.
Most kezdek elveszni a számonkérések, dolgozatok tengerében.
A könyvolvasással haladok, jelenleg számomra új stílussal és egy szimpatikus írónő könyveivel foglalom le magam. Tervezek majd többet is elárulni az új szerzeményekről. 😉

Sajnálom, nem igazán szállt meg az ihlet mostanában, bár mindenki tudja, nem szokásom szabadkozni. Tudom, nem szabadna az önsajnálatba belesüllyedni, mert vannak fontosabb dolgok is, mint az önmarcangolás. Vannak olyan helyzetek és dolgok, amiken nem lehet változtatni, akármennyire szeretnénk. Most ezzel a mondattal nem tudom, kit akarok becsapni, bár csak magamat nyugtatom a káosz közepette. 
Remélem a barátok mindig barátok maradnak, akármi történik is.

Na félre a fecsegéssel és csapjunk bele a... most épp nem ettem, így az ételmegnevezéseket lehagyva csak a lovak közé. Vagy a teknősök közé... bár ki akar egy seregnyi teknőst hajtani ostorral? Mi a jó eget csinálhatok, miközben semmit nem csinálok?

Elkezdtem én is kíváncsiságból a Pretty Little Liars sorozatot, ami a thriller iránti rajongásom most egy ideig kielégíti. már csak azért is, mert nem látom előre a cselekmények következményeit. 
Ezen felül mondhatni lógatom a lábam, és sütkérezem a tanulás tengerében, ahol nem riaszt el engem a minden héten valamiből dolgozat vagy pár számonkérés. 
Most már az izgatott szó nem igazán tükrözi a pánik kifejezését, miszerint nemsoká hivatalosan is csatlakozni kell a munka világába, amiről minden véleményem van, csak a valóságról nincs képem. Majd megoldom ezt is felkiáltással győzködöm magam a továbblépésre. Valamikor már tényleg ígérkezek kozmetikai bejegyzéssel, ami késik nem múlik. 
Ha a kínai csomagokra tudunk várni hónapokat, akkor ez már tényleg ne legyen idegőrlő várakozás. Ismét csütörtök, a tipikus fejfájás és morgolódás közepette is próbálni túlélni a napot. Nem egyszerű. Várok, várok talán a világ végezetéig is, viszont nem tudom, hogy ez fontos dolog-e ez. A társaság filmekről cseveréssz, én most a könyvek bűvöletében élek.

Péntek. Alig aludtam. Még ez rendben is lenne. Vagy mégsem. Nem tudtam készülni az órákra. Így valószínű, hogy szívás lesz a napom. Várom a csodát, bár eddig megúsztam... mondhatni. Semmire nem volt időm, csak a mi sulinkban nem adtak ki szünetet, így zombi módjára tengetjük a mai napot. De legalább nem kell a buszon nyomorogni. Ez már egy fokkal jobb napkezdő. 

Olvasom Bree DeSpain - The Lost Saint című könyvét, a fehér farkast. Még nem tudom, miért ez lett a címe, bár a magyar fordításai nem pontosak, ezt sem tudom, miért kapta pluszban. bár nincs kétségem az angol " elveszett szent" jó cím lett neki.. Egy könyvsorozat, minek nem sok értelmét látom. Ritka az ilyen. De később külön bejegyzésben részletesebben kivesézem.
Nemsoká vége a németnek, így már kezdek éhes lenni. Logisztikán franc se tudja mi lesz. Imádom, az előttem álló feladatokat.

Szombat: semmittevés és a szokásos, valamivel foglalkozni kell:
A dohányosokat ki akarják irtani, az autósokat cseszegetik a városokban. tisztában vagyok, hogy a víz és maga az oxigén ( igen, amit percenként fél köbdecivel szívod magadba ) gyilkosabb, mint a dohány vagy akár az alkohol. az alkoholtilalom már megtörtént nem is lett jó vége. Az autók kis százalékot tesznek ki a környezetszennyezésben, már csak azért is, mert a nagyvállalatok Kínában úgy szmogosítják el az eget, ahogy ők jónak látják. Persze, a nagyvállalatoknak van pénzük kimászni az emberek burkolt szelektálásában ( kinyírásában ha úgy tetszik ) de azért kössünk bele a dohányosokba.
Szóval: aki nem akar rászokni, soha nem fog. Ezt magamról is állítom. Az sem igaz, hogy az első szál után rászoksz. Hazugság. Próbáld ki, de tudd, hogy semmire sem jó. ha ezt felfogtad, akkor gratulálunk, átmentél a vizsgán és üdv a nemdohányzók között. aki le akar róla szokni, az leszokik. Rengeteg emberrel találkoztam már, akik csoda nélkül és erős elhatározással végleg leszoktak róla, függetlenül, hogy mennyire erősen függő volt az illető. aki meg nem akar leszokni az nem is fog. Garantálom az állításom. Az autók kitiltásával sem értek egyet a városokból, mivel siralmasak a tömegközlekedési lehetőségek. Kisvárosban meg akkora probléma van pluszban, hogy annyi a biciklis, mint égen a csillag. Ez szép is, jó is csak könyörgöm... KÖTELEZNÉM A BICIKLISEK KRESZ OKTATÁSÁT! amit művelnek nem csak, hogy balesetveszélyes, magában is őrültségnek tartom, amit művelnek. Ennél már csak az a bosszantóbb, amikor "ráérősen" hajtanak, olyan szinten, hogy gyalog lehagyom őket, amivel inkább csak feltartják a forgalmat, mintsem haladnának.
Hiába a kiépített bicikliút, képesek  nem megkülönböztetni a járdától. Az már csak hab a tortán, hogy magasból tesznek a közlekedési táblákra és ott is bicikliznek, ahol elvileg ki vannak tiltva. A tömegközlekedés meg csak a tömegközlekedési vállalatnak jó, az átlag embereknek semmi képen. Kis ésszel is összeszámolva a benzin is olcsóbb, mint egy havi buszbérlet ára. Akkor miért is kéne leváltanunk a non-stop ránk váró autónkat? Azért, hogy folyton rohanjunk mindenhova? Nem én osztom be az időm, mindig a buszokhoz igazítani meg maga az őrület. Nem én mondom meg mikor indulok otthonról, mikorra érek haza, hanem a járatok.