2016. január 11.

Sarah MacLean - A csábítás kilenc szabálya

Akik az élvezetet keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk...

Főhősnőnk a 28 éves Lady Calpurnia Hartwell egy teljesen szürke kisegér típus, aki nem csak, hogy példaértékű nővé vált, hanem valami véletlen folytán a vénlányok csoportjába került, mert optimista szemléletével remélte, hogy szerelmi házasságot fog tudni egyszer kötni.


Tíz évig várt a csodára Callie, mígnem elhatározza véget vet vénlánysági énjének és szórakozásra vágyik... nem akárhogyan. Írt egy listát, mit szeretne az életében kipróbálni. Hogy legyen egy kis izgalom is a történetben csupa olyan dolgokat írt a listájába, amit az 1800-as években nők még hírből sem csinálhattak.

Egy félresikerült este és jó pár cherry elfogyasztása után elhatározta végre valakit meg fog csókolni, aki tetszik neki. Mit ad az ég, ki tetszett meg neki 18 éves korában? Ki az, aki segítségére lehet ennek a botrányos, nőszégyenítő lista megvalósításában? Hát Gabriel St. John Ralston márki, aki a legnagyobb nőcsábász a városban.

A tetteket persze ingyen nem lehet elkövetni, cserébe Callie-nek is teljesítenie kell pár dolgot a márkinak. Az "üzleti megállapodás" pedig szövetséggé alakul, miközben Callie kezére pályázik egy dandy, akit csak Callie családi vagyona foglalkoztatja.

Callie próbálja a listát véghezvinni, de a sors képes közbeszólni és mindig Ralston keze alá kerül. (Néha szó szerint) Közben rájönnek, hogy több ez az ismeretség, mint egy egyszerű barátság.

"Olyan bátor vagy. Pontosan tudod, hogy mit akarsz, pedig nem
is volt még benne részed.."

Persze hiába van nekünk egy szívtipró macsó férfi, ha nincsenek hibái. Főbb probléma pedig, hogy Ralston csak a vonzalomra és a szenvedélyre alapoz. Végül belátta hibáit és teljes érzelmekkel tudott Callie elé állni, hogy feleségül vegye.

"Az lesz életem feladata, hogy olyan életet teremtsek neked, amilyet
megérdemelsz. És ha célt érek veled, akkor soha nem kell majd kételkedned abban, hogy mennyit jelentesz nekem."