2022. június 19.

Ez egy ilyen június… Könyvhetes Kávészünet #120

El sem hiszem, hogy az elmúlt két hét rohanása után két olyan napom van, amikor semmi program nem szakítja félbe a hétvégi semmittevést. (kivétel a főzőcskézés, de nem lényeg, ha közben sikerül egy könyvet befejezni)

Maros évzáró gála, Csoóri fesztivál, Könyvhét, készülődés a Rózsalakodalomra, és ha nem utaztam eddig csak júniusban majdnem ezer kilométert, akkor konkrétan ki sem tettem volna a lábam a lakásból.

Konklúzió: beszereztem vagy négy könyvet, kettő ajándéknovellát, egy könyvajánló részletet, egy könyves pólót, megrepedt a telefonom üvegfóliája, tucatnyi hőgután vagyok túl és pirulok lefele, mint a csirke a sütőben. De a kajákat legalább nem sikerült elrontanom. (teszem hozzá nem kísérleteztem most semmivel)



Ja, és a könyvhét, mielőtt elfelejtem:

Mivel máshogyan nem igazán lehetett megoldani, így vasárnap mentem fel Pestre, és lehet, hogy nem sok időt töltöttem, kifejezetten élveztem azt a pár órát a Vörösmarty-téren és a Dunakorzón.

Ami meglepett, hogy a párom által kedvelt focicsapat egyik volt játékosa új kötetet adott ki, így külön standot is alakítottak ki. Sajnos azt a kb. tíz percet nem vártam ki, hogy az új könyvet dedikáljam, de így is örült a párom a szerzeménynek.

Magamnak ezután a Milis pólót szereztem be, aminek kapcsán elmondhatom, hogy bánhatom, hogy a Mystery-box csomagomba nem kértem, de öröm, hogy pont volt még egy darab a méretemben. Megvan nekem is végre, és ez a lényeg, a szöveg pedig a lehető legfrappánsabb, ami kerülhetett rá.
Volt pár beszerzésre tervezett kötet is, azokat szerencsére mind egy szálig sikerült megvennem. Tomcsik Nóra kettő könyvét majdnem vadászni kellett, pedig csak a térképen kellett megnéznem, melyik standnál kapható.

Erberling Judit Vers a tengerben című kötete is váratott sokáig magára, és sajnáltam is, hogy nem találkoztam vele, hogy dedikálhassam a kötetet, viszont itthon ért a meglepetés, hogy gondolt a vasárnapi vásárlókra, és előre aláírta a verseskötetet. (mi több, már pár verset el is olvastam)

A verseskötethez járt két ajándéknovella Ella Steel tollából, akitől még személy szerint nem olvastam, de ez a „kis ösztönző” talán segít abban, hogy egy, számomra új magyar szerző történeteivel ismerkedjek meg.

A Könyvmolyképző standjánál először csak szemlélődtem, mert konkrétan pár hete jelezték, hogy az Ambrózy kedvelőknek lesz ajándék, de nem tudtam, hogyan érhető el. Nos, semmi ördöngösség nem volt, egy kötet vásárlásával megkaptam a következő kötet részletét. Így jött velem a Gucci könyv, mert más nem volt elérhető, ami érdekelt volna.

Többszöri kört is tettem a téren, szerencsére csak ezen az egy napon nem esett az eső (pedig készültem én is az árvízre) így sok esetben menekültem a hűvösbe.

Ennél rövidebb nem is lehetnék, ugrom is a következő bejegyzésekre, ahol jönnek a filmek, animesorozatok és természetesen pár kötet is befejezésre került.