2015. október 31.

Októberi animelista

Ma hoztam nektek így a hónap végére egy kis anime ízelítőt,milyen finomságokat néztem meg az elmúlt hónapban.

No Game No Life


Tömény humor, és a döbbenet, ahogy a számítógép függők gondolkoznak. Egy testvérpárosnak megadatott az a lehetőség, hogy kitörjenek a gépek világából (meg persze a való életből, amit ők nem bírnak) és egy másik virtuális életbe kerülhetnek, ahol csak 10 egyszerű törvényt kell betartani.
Ebben az animében elmondható, hogy játék az élet. Szó szerint. A konfliktusokat játékokkal kellett elbírálni, a csalás meg addig engedett, amíg nem bukik le az illető.
Bár ez fiúknak készült anime, lehet, hogy lányok érdeklődését is felkelti, de fel kell készülni az erősebb ecchi jelenetekre, a testvérpáros kétértelmű egymáshoz viszonyulására.

Sora no Manimani

Egy elég érdekes seinen művel van dolgunk. Alapja egy romantikus vígjáték, ami bele bonyolódik egy szerelmi sokszögbe, és egy kicsit a szereplők pszichológiai fejlődésükbe is betekintést nyerünk. A történet egy középiskola asztronómiai klub tagjairól szól és azok hétköznapi megpróbáltatásairól.
Kikapcsolódásnak jó, humorból nincs hiány, aki szereti a hasonló műveket vagy akár a csillagászatot, annak érdemes belenézni az animébe.


Seitokai Yakuindomo

Egyértelműen hamisítatlan shounen: ecchi, csajok és mellek, komplexusok tömkelege.
Az anime alapja egy volt lányiskola, amit koedukálttá tettek az ebben kezdődő tanévben. Persze, az első 2 percben már látható, mi várható, mikor egy fiú besétált a középiskolába és az iskola diákelnöksége letámadta (vegyétek szó szerint) és menekülési esélye sincs szerencsétlen fiúnak.. és ezután már ő is a diáktanács hivatalos tagja lett. Persze, senki nem tudta, hogy ezek  lányok mikre képesek. Egy perverz csaj, aki minden mondatot kiforgat; (aki ezt szereti, annak tetszeni fog, mert a poénok többsége eköré épül ) egy dúsgazdag csaj, aki néha önkénytelenül botránkoztatja a környezetét; egy alacsony csaj, akinek az IQ-ja mindenkinél magasabb (a poénok úgyis csak a magasságához köthetőek )
Aki szereti a perverz vicceket, szerintem győzködnöm sem kell az anime megnézéséhez.


Shimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Shinai Taikutsu na Sekai


Ez az anime is lehet, hogy pár ember tűrőképességét megüti, és ajánlatos nem felhangosítani a hangfalat, ha meg valaki benéz hozzád, készülj rá, hogy égés az lesz, tuti.
Ez az anime is főleg a szexualitást ecseteli, egy olyan világban játszódik a történet, ahol tiltott az erotikus tartalmú játékok, képregények, műsorok, filmek nézése.
Viszont van pár ember, akik ezt nem tudják eltűrni, így próbálják törvényen belül szabotálni az állam által meghatározott törvényeket. Nem kicsit, durván. Az iskolán belüli fellázadást, korrupciót, terrorizmust még egy kis romantikát is cseppentettek bele ebbe a furcsa káoszba.


Ezeken felül még egy animét nézek, de mivel még nem jutottam a végére, még nem terveztem róla írni.