2016. március 12.

Szombati kávészünet #16

Hali, itt a hosszú hétvége és pihenés, amennyire lehet. 
Játék, zenehallgatás anime 1000-rel.

Animézésben most a K-On! sorozatot nézem nagy megszállottsággal.
Középiskolai lányok zenekari alapításáról szól, csomó poénnal megfűszerezve. A tipikus fétisek megtalálhatók a sorozatban, mint a lusta nővér, szorgos húga vagy a szőke aranyos gazdag lány karaktere.

Heti hírek innen-onnan: 2020 után csak középszintű nyelvvizsgával lehet egyetemre jelentkezni. Vannak afférjaim, a témával kapcsolatban, de nem tudok ez ellen semmit felhozni, vagy hogy ez jó dolog-e vagy sem. Elvégre emelt érettségivel is meg lehet szerezni a nyelvvizsgát, sokba kerül, aztán meg soha nincs rá szükségünk. Vagy eleve egy embert minősíteni, hogy mennyi végzettsége van. Az sem írható az előnyökhöz ha a nyelvekre koncentrálnak a matematika és a magyar nyelv el lesz hanyagolva. Vagy a mai diákok amúgy is túlterheltek, és még jobban és nagyobb teher alatt lesz. Ez már ijesztően hasonlít a japán oktatási elvekhez. Minősítések csak a végzettségek okából. De ő náluk sokkal kiforrottabb, meg már jól kialakult rendszer van benne.

A mai oktatásban van elég kivetnivaló, én már fel sem sorolom mert holnapig itt írhatom az eklogákat róla. Viszont az én sem tudom, hogy ebből mi lesz későbbiekben.


Könyvben haladok az Outlander 2. Kötetével és újrakezdtem Louisa Joung Drágám, tudatom veled c. könyvét, ami még a mai napig leköt.