2016. június 7.

Nem százas Kávészünet #22 (fogyókúra, amit nem csinálok)

Fogyókúra az én szemszögemből

Hozzám nézve egy elég szokatlan témával hozakodok elő kérésre, ha már a 100. bejegyzésre adtam szabad kezet, hogy miről írjak. Elég szabad téma, én nem is szoktam vele foglalkozni.


Pedig még nagyon egy nőt sem láttam, akinek ne lenne komplexusa, hogy itt-ott le akarna faragni magából, vagy épp máshova meg akarna egy kis felesleget.

Ahogy drága édesapám mondani szokta: " Aki göndör hajú az egyenest akar, akinek egyenes az göndört akar, aki fehér bőrű, az barnulni akar, akinek barna az fehéredni akar, összefoglalva, senki sem elégedett azzal, amit kapott az égtől. "

Ebből kiindulva minden férfi joggal érezheti úgy, hogy akármi van a nőkkel, sehogy nem jó nekik. Persze, vannak alternatívák, mi lenne a jó, de azt most nem részletezném, talán csak azért, mert minden nőnek más okoz örömet. Na jó, kivéve a csokoládé. Nincs nő, aki ne válna egy tábla csokiért Gombóc Artúrrá.

- Mikor kezdődjön el a fogyókúra?
- Hétfőn!
- De ma hétfő van..
- Akkor jövő hétfőn!


Vagy ott vannak a kisgyerekek és pikatchu: kicsit, nincs pénzük, duci pufókok, mégis imádjuk őket.

A molettek meg csak pár dologgal érvelhetnek, ami vagy évezredek óta bevált:
- A willendorfi Vénus, mint a termelékenység istennője ( azt sem volt valami anorexiás modell )
- reneszánsz vagy későbbi korhű aktfestmények
- a széles csípő nagy gyerekáldásra utal
- a régi időkben... kezdetű mondatok halmaza

Aki a fogyást szeretné, az úgyis megtesz mindent ( beleértve a koplalást is ), hogy elérje a célját, aki meg amúgy sem akar, az meg nem foglakozik a kérdéssel, vagy egyszerűen elfogadta a tényt, hogy úgy néz ki, ahogy van.
Egészséges a gondolat, hogy több gyerek után csak nem nézhet ki az ember szupermodellként, vagy ha tudja, hogy genetikailag ezt örökölte.
Ha meg valakinek épp Pusheen a példaképe, arról sem tehet senki.
Végül, aki szeret enni, attól ne vonjuk meg ezt a vonzalmat.