2016. június 7.

Isshuukan Friends ( One Week Friends )

A történet középiskolai környezetben játszódik, ahol van egy elég különleges és zárkózott lány. 
Egy osztálytársa, Hase Yuuki érdeklődéssel iránta leszólította a lányt és megkérte, hogy legyenek barátok. A lány mogorván elutasította a felkérést, de okot nem mondott rá.

Hase próbált minél közelebbi barátságok kötni vele, ezért minden megtett, hogy a lány bizalmába férkőzzön.



Nem kellett sok idő, hogy leendő barátja, Fujimiya Kaori ellenszenvének okát megtudja. A lány különleges amnéziában szenved, ami annyit tesz ki, hogy minden hét után elfelejti a barátait. 
Ezután Hase a segítségére akar lenni, naplóírásokkal, közös ebédekkel és mindenek előtt minden hétfőn megkérni a lányt, hogy legyenek barátok.


Később már a naplók elolvasására Fujimiyanak lassan visszatér az emlékezőképessége, teljesen a bizalmába tudja fogadni Haset. Hase Fujimija édesanyjától megtudta, hogy egy baleset után kezdődött el a memória kiesés, és kapcsolódik valamelyik gyerekkori barátjához.

Mire már majdnem sikerül annyira közeli barátságot csiholniuk, hogy akár járhatnának is együtt, a városba visszatért Fujimija egyik gyerekkori barátja, aki a félreértések miatt nem szívlelte a lány hozzáállását a régi barátságukhoz. Végül megtudják az igazságot, hogy mi történt.

A mellékszereplők fontosak a történetben, ők azok, akik előrébb viszik a cselekvéseket a történetben. A történet inkább a barátságok buktatóira, megtartásukra és fejlődésükre koncentrál.

Kikapcsolódásra jó, kellemes, néhol vicces jelenetekkel fűszerezett, de aki szerelmi érzelgősséget várna az animétől, annak lehet, hogy nem épp ez lesz a megfelelő sorozat.

A rajzolása nekem valami pasztell, vidám, és fellegekben járó érzetet kölcsönöz. Emiatt a drámaibb jelenetek sem tűnnek olyan rossznak.
A boldog tudatlanság szindrómáját vetítik elém, ahol tudják a szereplők, hogy minek mi a jelentése, értelme, de saját magukra nem tudják elemezni az érzelmeiket.