2016. november 6.

Az internet jégcsúcsa,

ahol akkora abszurd és értelmetlen hülyeségekkel találhatjuk magunkat szemben, hogy arra már szó nincs

Röviden: Az internet WTF?! -i

Ha azt hitted, hogy már az kiborító, mikor a 8-9 éveseket nem félemlíti meg a 13-as korhatár a közösségi oldalaktól, akkor te még sehol nem tartasz az internet felhasználási szokásokról.

Szóval, mindenki marad a széken, nem elmenni baltáért és szétkaszabolni a monitort, ahhoz túl drága volt. A monitor meg nem tehet róla, hogy idekattintottál. Ha magas vérnyomású vagy, ajánlhatom a pálinka kis mértékű fogyasztását. Mondom, KIS MÉRTÉK!

Még a végén kapok egy Szibériai jegyet én is, mint az a bizonyos reklámból való gyerek, aki a "de miért?" korszakból még nem sikerült kinőnie. Komolyan, évek óta nem nézek TV-t, de ezért az élményért nem kellett leülnöm a képernyő elé.

Ne aggódj, mindenki találhat magának való csoportot, személyiséget.
Ezután imádkozzatok, hogy ne készítsek hasonló bejegyzést, mert akkor azt jelentené, hogy újabb kihívásokkal és még több fejfájással állunk szemben, mint a jelenlegi helyzetben.

Internetes kommentelők többsége:

A kis 9 éves zöldfülű, aki minden videóstól "májnkráft" videót kér követel. ( igen, dirkert írtam így! )

Az idősebb korosztályból való "majdénmegmondom", aki még egy körte reklámozásában is talál politikai összeesküvés elméletet.

Az, aki a posztot nem olvassa el, de már kérdez olyan egyértelmű dologra, amit ha a posztban elolvasna, akkor megtudta volna hamarabb.. és kevesebb, az édesanyját dicsérő megjegyzésekkel.

A lusta: videónál várja, hogy leírják neki a főbb jeleneteket, mert "neki nincs ideje végignézni". ( megfigyelés alapján észrevett jelenség)

A követelőzők csoportja, főleg vloggereknél. Nem, nem ajánlott ígérgetni, hogy minden nap lesz videó, ha egy napot kihagy, kitör a világvége. Szinte megtorolják a videóst, hogy "mit képzel magáról, hogy 1 napot késik a videó". Átlagos ember csak néz, hogy már a videósoknak sem lehet életük. Vagy csak vlog formában.

Ha videózik és egyszerre blogol is egy személy, egy idő után belefárad, és nem tud dönteni, hogy akkor most a blogot vagy a youtube csatornát szüntesse meg. Általában a videózást fejezik be, de azok blogon nem lesznek olyan aktívak, mint régebben. Aki főleg videózik, attól pedig mindent videóban kérnek, mert a fiatalabbak többsége lusta pár rövid bekezdést is elolvasni.

Tizenéves nyereményjátékra jelentkezők: összevesznek egy pár száz forintos kis cuccon, és sírnak, ha nem ők nyertek, miközben almás telefonnal meg márkás ruhákban mászkálnak. Kicsit ironikus, hogy a százezres telefonra jutott pénz a szülőknek, de a félretett zsebpénzből már egy kis cuccra nem fussa? 
( Jelenleg most pár rúzson volt marakodás, amit megfigyeltem)  
Bár lehet, hogy csak a lustaság győzött itt is, hogy nem tudnak elmászni egy üzletbe és beszerezni. Vagy interneten beszerezni, nem sok felnőtt az, aki még nem próbálkozott Kínából beszerezni termékeket fillérekért. 
Tudom, kifogások vannak hegyén-hátán, hogy nem megoldhatóm, de ne felejtse el senki, ha valamit nagyon akarsz, elérheted.

Az igényes csoport, ahol mindent a legmagasabb fokon akarnak élvezni, csak maga a hálózat köcsög és azt mondja, hogy " te ezt nem érheted el". Pl. Youtube videóknál is, sok videós magyarázta már el szépen és érthetően, hogy a feltöltések nem olyan zökkenőmentesek, mint ahogy az átlag ember elképzeli. Az igényeket meg nem képesek lejjebb venni a nézők.

A horoszkópos lányok: minden megosztásukból tudjuk, hogy mi fog velük aznap történni, bár még senki nem kérdezte tőlük, hogy ezek tényleg megtörténnek, amit lefirkantottak nekik.

Az idézetes 14-15 éves: ez egy tipikusan korosztályhoz kötött "betegség", ahol minden csöpögős és "életigazsággal" fűszerezett idézet megtalálható az illető falán idővonalán.
A hobbijával összeköthető facebook felhasználó: egyértelmű, a hobbijaihoz kapcsolódó posztok, bejegyzések, zenék, képek vannak felhalmozva az idővonalát.

Topkommentelő: már külön OKJ-s vizsgához köthető foglalatosságnak fognám fel, és nem tudom, hogy mit csinálhatnak a gépek mögött ezek a személyek, akik már a poszt megszületése utáni másodpercekben írnak alá valami ordító hülyeséget. Ha jó a komment és tetszik a többi olvasónak a like-ok növekedésével nő a népszerűsége is a hozzászólásnak. A lényeg itt a hivatásszerűség, mert itt jó pár ember már többszörösen is bebizonyította rátermettségét a kreativitásban, de leginkább a hülyülésben.

Ismerős? Ezek a személyek egy-egy képes poszthoz írnak, megjelölve ismerősüket plusz írd elé, hogy "ismerős?", hogy kifejezzék egyetértésüket a posztolt tartalom mondanivalójával.

Két szélsőséges vélemény összehasonlítására szolgáló posztok: kegyetlen és értelmetlen ezekkel a posztokkal foglalkozni, még ha készülne ezekből statisztika... ez tipikusan az emberek összeugrasztásául szolgálnak. Kezdve az almás és a koreai telefonnal rendelkezők a végső.... hát, ehhez nincs útlevél, sajnos mindenről lehet vitát fakasztani.

Macskások(k): egyértelmű, ezeknél minden macska.. de ne korlátozzuk le, minden típus létezik itt is: a kutyások, a pizzások, a könyvesek, a filmesek, az animések, a csokoládésok, a kávésok, az autósok, az egészséges életmóddal foglalkozók, a sminkesek, a körmösök, a hajjal foglalkozók stb. Ez nagyban visszavezethető a hobbijukat megosztókkal.

A meghívó küldő: Miért? Oda, ahova 5 évente egyszer megyek el? Kinek van erre pénze és ideje? Ennél már egy fokkal van kicsit magasabb szinten a minden hülyeséggel foglalkozó találkozók: "Nyilvános kivégzés a di hidrogén-monoxid ellen" és társaik.


Végső stádium és stratégia, ahol elég annyit írni, hogy " ezért tart ott az ország ahol, mert... " ezután meg jöhet, amit csak szeretnél, mert ezzel minden vita, hozzászólás nagyban megmutatja a végkimenetelt, mint a sakkban mattot adni.