2016. november 1.

Kaichou wa Maid-sama

"Annyira el vagyok merülve a gondolataimmal, de minden rendben!Nem próbálok tétovázni, őszinte szeretnék lenni magammal.
De tudod, mindenkinek van egy-két titka, amit meg akarnak tartani maguknak.
De az én titkomtól kicsit megsajdul a szívem."

Adjunk a történethez egy erősnek tűnő lányt, enyhe tsundere jellemmel, ehhez legyen egy bishounen karakterű fiú, aki másra sem fog nézni csak a lány főszereplőre. Végül süssünk össze egy szerelmi történetet, ha kicsit ellaposodna a történet, fűszerezzük meg egy szerelmi háromszöggel és megszületett a 26 részes Kaichou wa Maid-sama.
Még ha ilyen egyszerű lenne...

Ayuzawa Misaki a kiváló iskolaelnök küzd a nemrég fiúiskolából koedukálttá vált Seika Középiskola mindennapi életét megkönnyíteni a lányok számára. Fő célja, hogy minél több lány jelentkezhessen az iskolába.

Eközben anyagiakkal küzdő családjának segítsen, elkezdett dolgozni egy Maid Latte-ban, cselédlány kávézóban. Ezt persze a legnagyobb titokban szeretné tartani, hogy a híre ne csorbuljon az iskolában, mint iskolaelnök.

A véletlen sodorta elé az egy évvel fentebb járó Usui Takumit, aki megtudta Misaki munkáját, de nem leplezte le az iskola előtt, helyette törzsvendégként idegesítette tovább Misakit, mint "saját szórakozás" címén.

Usui lassan kivetíti a néző számára az érzelmeit, és türelmesen várja, hogy Misaki mikor fogja viszonozni az érzelmeit. Misaki bár okos, szorgalmas és találékony, bizony a szerelmi jelek megfejtése nem az erősségei.

Minden megvan, ami egy iskolai animében megtalálható: nyári szüneti strandolás, tanulmányi kirándulás, megmérettetések, az új osztálytárs stb.

Teljesen vígjáték, pár szerelmi jelenettel fűszerezve, animés lányok minden esetben szokták kedvelni ezt a shoujo típusú animét.

A zenék is szintén tetszetősök, nem csak zenei stílusra, szövegre is megfogták a lényeget.

A lényegesebb jelenetek pedig ki vannak emelve, különböző hátterekkel színezve.