2016. október 30.

Hosszú hétvégés kávészünet #28 Liza a rókatündér

Liza a rókatündér

A film alapja a japán legendából származik, miszerint a rókatündér egy boldogtalan és magányos lény, mivel aki beleszeret egy rókatündérbe, mind meghal. 
Kivéve, aki önzetlenül megszereti a rókatündért.

A rákos hamburger már régen kihűlt. A lány belefeledkezett Oshima tekintetébe. 
A harmincadik születésnapján megkapta azt az ajándékot, amelyre egész életében várt. A szerelmet. 
Az élete olyan lett, mint a cseresznyevirágzás. Az örök tavasz. 
A boldogság illata körbelengte a Mekk Burger éttermet.

Liza egy pesti szegény ápolónő, aki gondoskodik a japán nagykövet özvegyéről. Nagy álma, hogy megtalálja a nagy Ő-t, ám nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogy tervezte. Minden ember, aki csak beleszeretett meghalt.


Mindenki megvádolta gyilkossággal, ez okból egy rendőrt küldtek hozzá, hogy bizonyítékot nyerjen a rendőrségnek a gyanúja. A rendőr, Zoltán zászlós nem volt előítéletes Lizával szemben, sőt a ház körüli problémákat is titokban megoldotta. Eközben lassan kezd érzelmeket is táplálni a nő iránt.

Liza eközben a meseszerű illúzióban élte a mindennapjait, beletörődve a szerinte megváltozhatatlan ténybe, hogy ő rókatündér lett. Ebben megerősíti kedvenc énekese a japán Tomy Tani szelleme, aki szintén magának akarta a lány.

A végének fő jelente, hogy kit fog választani Liza?

A történet egy hamisítatlan szerelmes retro korszaki filmet idéz fel a nézőben, pár japán sziruppal megdíszítve.
Japán-rajongóknak érdemes belenézni, kikapcsolódásra a vígjáték szerepe miatt abszolút ajánlható elsősorban nőknek. Nem kell véresen komolyan venni, csak élvezd típusú film.
Ha mégsem tudnánk maximálisan megelégedni vele, azok maradhatnak a " kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk" vélemény mellett.

A zenék nagyon eltaláltak, szórakoztató és a betétdalok is pont ott vannak, ahova kell.

Erik Sumo & the Fox-Fairies -  Doki Doki ( Thump Thump )