2016. október 2.

Buszos életszerűségek

Még ha lenne legalább 10 év tapasztalatom buszozás terén, de csak kemény 7 évet tudok a magaménak. 
Jöhet pár törvényszerűség a buszozással kapcsolatban, ami mondhatni minden buszozó személyt érint. 
Ha meg még nem futottál össze ezekkel, akkor te tényleg nem buszozol. 
De ne aggódj, ha tényleg így utazol, akkor még az életedben találkozni fogsz mindegyikkel.

Ne vedd komolyan, de azért rájöhetsz, hogy csak van benne valami életszag.

  • Ha időben elindulsz a buszra, nagy valószínűséggel késni fog. Ha sietsz, olyan mint a nyomtató, kiszagolja a sietséget és megnő a valószínűsége, hogy sokkal több ember kerül elő olyan buszokra is, ahol amúgy nem több, mint 20-an szoktak utazni.
  • Ha késésben vagy és sietsz az amúgy mindig késő buszra, mindig időben odaér a megállóba és időben indul el.
  • Alapból hering partis buszokon tuti, hogy találsz pár idegesítő öreget, akik semmittevős nyugdíjas napjaiban csak bosszantani akarja az iskolába/ munkába siető közösséget.
  • A személy, aki mindig magának és a "túlélőkészletének" is foglal helyet.
  • A hangoskodó. Mindegy, hogy épp az aktuális bajáról, vagy csak pletykáról van szó, túlzajongja még a fülhallgatón zenét hallgató emberek decibeljét is. Ők meg rimánkodnak, hogy ne kapjanak halláskárosodást.
  • A viháncoló tizenéves. Fogalmad nincs, hogy 7-8 tanóra után, hogy van ereje és kedve szórakozni délután, miközben te épp nem alszol be a buszon.
  • A csendes munkásjárat. Történetesen általában a legelső 2 buszra mondható csak el ez, ahol mindenki transzba esve próbál még egy kis pihenést beiktatni a műszak előtt.
  • A reggeli és délutáni diákjárat. Törvényszerű, hogy néhány öreg ember rátéved a járatra. ( tudjuk, hogy direkt, hogy aztán szidják nyíltan a "mai fiatalokat" ) Senki, de senki nem hiszi el, hogy pont akkor van nyitva a piac és az orvosi rendelő, hogy ezekkel a buszokkal járjanak.
  • A lassan közlekedő öreg, akik azt sem tudja, hogy hova üljön le a buszon és úgy csinál, mint egy amnéziás. A buszra viszont sprintel 5 kilós banyatankkal, olyan szinten, amit még egy fiatal is megirigyel. A csoda a busz felszállásakor kezdődik, ahol 5 percig szenved, hogy sikerüljön a buszra feljutnia. Az nagyon nem érdekli, hogy késésben lesz/ van a busz.
  • A magas vérnyomású, aki még télen is minden ablakot kinyittat, hogy neki jó legyen.

Van még pár, ez is csak a jéghegy csúcsa, de van, amelyik típusról annyira nem szeretnék írni, mert már így is a bunkósság határait súrolom.