2017. április 29.

Diana Gabaldon - Outlander 3. – Az utazó

A nagy sikerű sorozat harmadik kötete nemcsak az időben repít vissza, de távoli, egzotikus tájakra is elvezet bennünket.
Kétszáz évvel korábban történt szenvedélyes találkozásukkor a halálra szánt Jamie Fraser végül lovagiasan visszaküldte a gyermekével várandós Claire-t a saját idejébe, mert meggyőződése volt, hogy el fog esni az 1746-os véres cullodeni csatában.

Lányuk mostanra felnőtt, és Claire megtudja, hogy Jamie túlélte a csatát. Visszavágyik hát az idő szakadékán keresztül, hogy újra megkeresse a férfit, akit soha nem tudott elfelejteni, és a sorsot, amit soha nem tudott figyelmen kívül hagyni…

***

Ahogy befejeződött a második kötet, már számíthattunk pár dologra, mint Clarie visszakerült a 20. századba, egyenesen Bostonba ment volt férjével Frankkel, aki úgy tűnik elfogadta az új szerepét, nem csak visszatérő felesége jelenlétével, hanem Clarie és Jamie közös gyerekének apjaként is. Jó húsz év után, Frank nélkül és Clarie már felnőtt lánya után vágyik egy kis kimozdulásra, ezért elhatározta, visszamegy Skóciába.
Ahogy a fülszövegben olvasható, megtudja Clarie, hogy Jamie túlélte a cullodeni csatát, ezért makacsul mindent megtesz azért, hogy viszont láthassa férjét.
Eközben megtudhatjuk, Jamie elfogását, szabadulásának körülményeit, pár új személyt is megismerhettünk, akik fontos részei lesznek nem csak Jamie, hanem később Clarie életének is.
Főhőseink hogy jutottak Amerika partjaira? Jamie hogy élte túl tengeribetegként az óceán áthajózását? Mit tud valójában Jamie kínai barátja?
Ezekre a kérdésekre választ kaphatsz a kötetekből.

Gabaldon ismét kitett az olvasók szórakoztatásáért. Ezen felül belekóstolhatunk a gyarmatbirodalmak életébe, mindennapjaiba.