2017. április 29.

Bree Despain - The Savage Grace – Farkashalál (The Dark Divine 3.)

Egy gyötrődő lélek. Egy lehetetlennek tűnő választás. És egy végső összecsapás.
Miközben Grace Divine a benne egyre jobban elhatalmasodó vérfarkasátokkal küzd, végre megtalálja a bátyját – de csaknem minden mást elveszít közben.

Szerelme, Dániel nem képes visszaalakulni emberré, Sirhan halála is közeleg, így Grace-nek egyre kevesebb ideje van, hogy megállítsa Caleb Kalbit és démoncsapatát. Ha elbukik, családja és szülővárosa is elvész. Minden rajta áll.
A Dark Divine trilógia utolsó része választ ad arra, hová is vezet Daniel és Grace szerelmi története.
***
A megbocsátás tana, ahol Gracenek nem csak a bűnöket kell megbocsájtania, hanem a saját életét is újra kell értelmeznie. Szülei kórházba válságos helyzetben. Tud rajtuk segíteni és ha igen, hogyan?
Új képességei birtokában nem csak a saját, mások életét is megváltoztathatja.
Újabb és újabb részleteket tudhatunk meg a mennyei kopókról, ellenségeikről és szövetségeseikről.
Magával ragadó farkas harcok, belevaló szereplőkkel és a kételkedések között is található bátorság.

Szerintem kiváló befejezést kaptunk a történethez, összességében a sorozat megadja az izgalmas kikapcsolódás minden élvezetét. Ezen felül szinte abszurd részeknek belecsempészve olvashatunk pár bekezdést, ahol szereplőink vágyakoznak a "normális" hétköznapokhoz, az utolsó kötetben már nem lényegesek az iskolai jelenetek, vagy bármi "normálisnak" mondható jelenet. Ennek így kell lennie. Mégis szereplőink minden igyekezete megvan, hogy a külső, idegen személyek számára egy hétköznapi, megszokott életet mutassanak.