2017. június 17.

Lauren Kate Rapture - Boldogság (Fallen 4. Kötet)

A ​MÚLT ÚJRAÍRHATÓ…
DE MILYEN ÁRON?


A vaksötét égbolton szárnysuhogás hallik…
Luce és Daniel ideje, akárcsak a homokórán gyorsan pergő kvarcszemek, vészesen fogy. Ahhoz, hogy meghiúsíthassák Lucifer a múlt eltörlésére irányuló tervét, időben meg kell találniuk az angyalok földre érkezésének pontos helyét.

Sötét erők üldözik őket, ám Daniel maga sem tudja, képes-e tovább folytatni… örökre együtt tud-e élni azzal, hogy Luce-t újra meg újra elveszíti. Közösen kellene felvenniük a harcot a rájuk váró epikus küzdelemben, amelynek végén csak élettelen testek és… angyalpor marad, miközben hatalmas áldozatok hozatnak, és szívek törnek darabokra.

Luce ekkor eszmél rá az elkerülhetetlenre: megérti, hogy a sors nem is Danielnek, hanem valaki másnak rendelte! A fejükre hozott átok mindig is csupán Luce-ról szólt… róla és a rég elhagyott szerelméről. És voltaképp csak az számít, hogy most milyen döntést hoz.

Ki nyeri vajon végül a Luce-ért folyó csatározást?

A Rapture – Boldogság a FALLEN SOROZAT káprázatos befejezése. A menny nem várhat tovább.
***

Érdeklődést fenntartó, kétségetlen, hogy a cím is utal a történet végkifejletére. Kicsit másabb hangvételű, mint az első három kötet, illetve mindenre választ kaphatunk.

Luce másik felének kiléte már sejthető az előző kötetből is, viszont megkaphatjuk a történethez szükséges válaszokat.

Jöjjön is pár idézet a könyvből:


Te mutattad meg nekem a szerelem erejét, és ezért örökké hálás leszek neked. Sajnos azonban nálad a szerelem a távoli harmadik helyre szorult a rangsorban a büszkeséged és a haragod mögé. Olyan harcba bocsátkoztál, amit nem nyerhetsz meg.

A Trónus, sarkallta párokból
Egy se lángol oly fényesen ám
Mint Lucifer, a Hajnalcsillag,
S Alkonyi fénye, Lucindám


– Helyettük én a szerelmet választom! – folytatja Daniel. – A szerelem pártjára állok, és rátok hagyom a háborúzást! Nem volt igazad, amikor ezt hoztad ránk! – mondja Lucifernek. – Ezután a Trónus felé fordul. – A Mennyben és a Földön minden jónak része a szerelem. Talán nem ilyen szándékkal teremtetted a világmindenséget… talán a szerelem csak az egyik összetevője ennek a bonyolult, kegyetlen világnak, mégis, a szerelem az általad alkotott legjobb dolog, az egyetlen, ami érdemes maradt a megmentésre. Ez a háborúskodás nem az. Ez az ellenségeskedés nem jó senkinek. Egyedül a szerelemért érdemes harcba szállni!

A könyvsorozat előző köteteiről itt olvashatsz:
lauren-kate-fallen-kitaszitva
lauren-kate-torment
lauren-kate-passion