2017. június 9.

Smink közben felmerülő elmélkedések

Mikor felkelsz és belenézel a tükörbe. Tudod, hogy alig aludtál és próbálod a helyzetet menteni. Na jó, elmegyek és csinálok egy kávét. Belekortyolok. Forró. Megégeti a nyelvem. Oké, most jöhet a smink.

Ne felejts el hidratálni. Ne felejtsd el a primert is feltenni, ha életmentő helyzet úgy kívánja... vagyis ha nem akarsz számodra ismeretlen embereket megijeszteni.

Míg beszívódnak a termékek a bőrbe igyunk kávét.

Alapozó vagy BB krém? Ha alapozó, melyik legyen a három körül? Az A alakozóhoz 2 pumpányi adag kell. A B-hez három. De melyik alapozóhoz melyik mennyiség melyik.

Igyunk egy korty kávét, mielőtt langyos lesz.

Túl sok alapozó! Mindegy. Szivaccsal vagy ecsettel? Mindegy, mostanában amúgy is a szivacshoz nyúltam, a felesleges alapozót meg magába szívja. Ezután elkezdődik egy végtelen idejű igazítgatás az arcon. Nyakat nem kihagyni!

Ha ez sikerült, jöhet a korrektor. Bal kézzel kotorászni a fiókban a korrektor után, közben kortyolni a kávét. Konstatálod, hogy nem hűlt még ki.

Korrektor elő, szem alá fel. Nézed a sötét karikákat a szemed alatt de megkönnyebbülsz, hogy csak az öt órás alvás terméke, nem pedig a vérszegénységé. Ezt a maszatot is szivaccsal eldolgozni.

Púder. Míg eldöntöd, hogy az öt púder közül melyik legyen, amiből csak négy jöhet szóba, addig igyunk tovább azt a kávét. Odafigyelni felvitelkor, hogy ne legyünk olyanok, mint aki belefejelt a liszteszsákba.

Pirosító hétköznapra? Á nem, a kevés alváson úgysem segít. Senki nem hiszi el, hogy kicsattansz a korai keléstől.

Szemhéjalapozó. Kell, bár a nap felénél már semmit nem ér. Ezután feltenni egy vagy két színt a szemre, hogy ne nézzél ki úgy... kortyolok még egy kávét a megfelelő hasonlat keresése közben. Érzed, hogy kezd hűlni a kávé.

Szempillaspirál. Az egyetlen termék, ami a végső makeupot teljesen tönkre tudja vágni. Kegyetlenül. Imádkozol, hogy se a korrektoros, szem alatti táskákra se a szemhéjpúderre se a szemhéjadra meg úgy sehova ne kerüljön. 
Mert a szempillaspirál az a kis ördög, aki mindenhova menni akar csak nem akar a szempillán maradni. Ha felkerül, meg az istenért nem akar lejönni.


Örülsz, hogy kész van a smink. Te idegileg vagy kész. Utolsó simítás a rúzs lenne. 
1, felteszed és utána jössz rá, hogy nem ittad meg a maradék kávéd. 
2, örülsz, hogy már elfogyott a kávé rúzsfelvétel előtt. 
3, észreveszed a kávét, megiszod és azonnal rájössz, hogy kihűlt. Nincs pocsékolás, meginni. Ezután röhögve felteszed a rúzst.