2018. november 24.

Johanna Lindsey: Ha magadba bolondítasz…


Egyetlen párbaj még becsületbeli ügy, na de három… Ez már gyilkossági kísérlettel is felér! Mivel a felvilágosult társaságot felháborítja az efféle felelőtlen viselkedés az ifjú nemesek körében, a régensherceg azt az utasítást adja Robert Whitworthnak, Tamdon grófja örökösének és Lord Dominic Wolfe-nak, vitájuknak úgy vessenek véget, hogy a két családot házasság révén egyesítik. Amelyik család nem hajlandó engedelmeskedni a parancsnak, az elveszíti a földjeit és a címét.

Whitworthnak tetszik az ötlet, hogy Brooke nevű leányát elküldje az ellensége távoli birtokára. Tudja jól, hogy a Farkas nem fogadja majd el menyasszonyául a lányt, ezért elveszíti a vagyonát és rangját. A Farkas azonban eltökélte, hogy elriasztja a Whitworth lányt. Mivel párbajjal már nem törhet a gyűlölt ellenfél életére, azzal is megelégedne, ha a férfi elveszíti a földjeit és a címét. Ám arra nem számított, hogy az ellenfele húga ennyire találékony és állhatatos lesz.

Brooke Whitworth régóta álmodozik az első londoni szezonjáról, mert olyan férjet akar találni, aki messzire viszi szeretetlen családjától. Ehelyett azonban a yorkshire-i lápvidékre küldik, hogy keljen egybe egy rejtélyes nemessel, akinek a családját átok sújtja, és aki háromszor is megkísérelte megölni a fivérét. Ám a szívében nincs helye a félelemnek – ez a férfi jelenti számára a szabadulást. Azért is magába fogja bolondítani!

***

Az érdekes és tartalmas fülszöveg csalogatása és ígérete kiváltképp bizonyított a teljes történettel kapcsolatban.
A főszereplőnk, Brooke bátyja a sok párbaj okából kifolyólag a régensherceg megunta a két család viszálykodásait, ezért a lányt késlekedés nélkül küldték el Lord Dominic Wolfe birtokára. Mindkét család reménykedik, hogy a másik család csúfosan megbukik, és ezzel elveszítik mindenüket. 
Mindezeket jól sejtve Brooke egyből elfeledi az ábrándját, hogy a londoni szezonban majd fog egy férjet. Ha meg úgyis férjet kell keresnie, akkor miért ne nézné meg magának ezt a farkast?
Makacson kitart, hogy ő bizony még teliholdkor sem hajlandó menekülni, jól tudva, hogy ha haza kell kényszerülnie, rosszabb lesz számára, mint egy morgó férfival vitáznia és a párbaj által szerzett sebét ápolgatni.

Elsőre egyfajta Jane Eyre történet jutott róla eszembe, a leleményes lány és a zsémbes férfit szereplők miatt. Szellemes, szabad nyelvű és szórakoztató kötet, amit magam is gyorsan olvastam el.
A hasonló, történelmi romantikus kötetekben megszokott udvarlási rituálék előkerültek, és különleges helyzetekkel teremtve meg, hogy szereplőink megismerhessék egymást és még közelebb kerüljenek egymáshoz.
Ami kifejezetten tetszett, a szójátékok jól lettek lefordítva, nem egy jelenet nevettetett meg olvasás közben.
Természetesen, a drámai jelenetek sem hiányoztak belőle, ami csak fokozta az izgalmakat.