2018. november 1.

Kellemes Őszi Idő Book Tag

Üdvözlök mindenkit, ma felkérésre és egy kis csevegősebb témával fűszerezve válaszolom meg a Kellemes Őszi Idő Book Tag bejegyzést, ezúton is köszönök a kihívómnak, Henriettának.

Az ő válaszait elolvashatjátok az alábbi bejegyzésben:


Lássuk hát, mit sikerült válaszolnom a kérdésekre:


Kényelmes pulóver - Végre elég hideg van a meleg ruhák viseléséhez. Melyik könyv képes felmelegíteni?

Egy év után még mindig képes vagyok akaratlanul leemelni a könyvespolcomról valamelyik Ambrózy kötetet, ha olvasásról van szó. Emellett, a nemrég megismert Napernyő protektorátus kötetei is adnak számomra szívmelengető érzelmeket.
Bekuckózásra A Rudnay gyilkosságokat választanám, már a történet idősíkja miatt is, mert ősszel játszódik.


Őszi viharok - A szél süvít, és az eső esik. Mi a kedvenc könyved vagy műfajod az esős napokra?

Amilyen az időjárás, legyen olyan a hangulat. Valami angolos, ködös krimit olvasnék szívesen. Talán egy kis Pokoli szerkezeteket. Műfajban a történelmi fikciók tárháza ősszel is kitart.
Kihívottam már elsütötte a poént, és mivel hozzá hasonlóan, nekem is még mindig az Ambrózy sorozat a favorit, ehhez a kérdéshez az Ármány és kézfogót választom. (Az elég viharos történet az őszi viharokhoz szerintem.)


Hűvös levegő - Ki a legmenőbb szereplő, akivel helyet cserélnél?

Légyszi, lehessek Ambrózy báró! Hogy nő vagyok? Most komolyan, ki ne akarna csak egy kicsit is belelátni Richárd fejébe?
Oké, akkor leszek Alexia Maccon. Valahogy nem tántorít meg a gondolat, hogy a Woolsey-falka alfanőstényeként kellene helyt állnom. Ráadásul ott van a morgós és egyben hízelgő Conall...


Forró almabor - Melyik alulértékelt könyvből szeretnéd, hogy a következő szenzáció legyen?

Pár napja A bronzlovas című kötet került a kezembe, ami meglehetősen jó értékelésekkel van ellátva, többségében kedvelik, egyszeriben csak nem lett elég népszerű és emiatt sajnos nem halljuk hírét annak, hogy magyar fordításban is olvashassuk a folytatását.
(Ezután már csak olyan szenzációval lehet engem meglepni, ha filmsorozatot készítenek az Ambrózy báró eseteiből. Minden más csak illúzió.)


Kabát, sál és kesztyű - Az idő hidegre fordul és ideje felöltözni. Melyik a legzavaróbb borító, amit inkább elrejtenél a nyilvánosság elől?

Minden olyan kötetet felöltöztetnék, amin félmeztelen pasik találhatóak.
Viszont idén sikerült kiverni a hitetlenkedés maradék biztosítékát Bart Baker Mézeshetek Harryvel című kötetének borítója.
Az még oké, hogy a külföldiek ezt adták neki, de azért ebben az esetben kaphatott volna egy másik borítót itthon.


Sütőtök - Melyik a kedvenc őszi ételed vagy italod?

A tejeskávé minden mennyiségben megfelel a hidegebb időkre. (mint minden más napon az év többi részében) Este természetesen ez elvetemültség lenne fogyasztásra, ilyenkor megmaradok a forró és habos kakaónál.
Ételek között nincs számomra olyan, amit kifejezetten ilyenkor szeretek fogyasztani, ami elsőre eszembe jutott az is jó tíz éves emlékem, mikor is gyerekkoromban a dédimamám mindig ilyenkor készített különféle réteseket. (a réteslapot hírből sem ismerte, a tésztát hozzá ő maga készítette)
Ezen felül, a diós piskóta jöhet minden mennyiségben. Vagy a diós kifli. Végül is elég lesz maga a dió is.



Kihívottaim: Süntüske, Everglow és Penzesliza
Ha szeretnétek kitölteni, örömmel várom a válaszokat. :)

Ezen felül, akik szeretnék megválaszolni a kérdéseket, forrásmegjelöléssel megtehetik.

[Képek: google]