2017. október 3.

Őszi olvasólista

Hali mindenkinek, mivel még mindig nagy szenvedélyem az olvasás, most hoztam pár kötetet, amiket az elmúlt pár hónapban olvastam.

Gondoltam, most nem írom le a borító fülszövegét, azt bárki megtalálja a kiadó oldalán.

Miután megtudhattuk, hogyan sikerült a Tizenegy botrány egy herceg meghódításához című könyvben a főszereplőknek egymásra találniuk a XIX. századi Angliában, ezután egyből a második világháború Leningrádjába merültem, ami szerintem egész évre adott nekem az élet valamennyi érzelméből.

Ezután újabb könyvekre vállalkoztam, ez nem más, mint a Rubin pöttyös könyvek családjába tartozó kötetek. Elsőre úgy gondolta, hogy felnőtt és érett gondolkozású nőknek készült történetek garmadával lehet megismerkedni a kategóriában. 

Sőt, meg mertem volna mondani, hogy több ágyjelenet találhatóak bennük, mint egy Arany pöttyös kötetben. Az állításom csak félig bizonyult igaznak, amúgy nem ért kellemetlen csalódás. Aki szaftosabb jeleneteket szeretne, az kap is, de nem átlagos formában. A szereplők valami lelki traumával szenvednek, amiket szép lassan fel kell dolgozniuk. Szerencsére, valahogy mindig belebotlanak az ellenkező nembe, ahol kapnak segítséget.

J. L. Armentrout - Wait for you - várok rád

Az írónő nevét már ismerhetjük a Luxen sorozatokból, aminél már megismerhettük Armentrout humorérzékét. Most kicsit komolyabb és felnőttebb hangvételre váltva olvashatjuk egy másik könyvsorozatának első kötetét.

Főszereplőnk Avery alig várta, hogy egyetemista legyen és több ezer kilométerre levő egyetemre menjen. Minden jól alakult volna, ha már az első nap nem fut bele az iskola szépfiújába, Cameronba. A fiú nem akarta egyhamar elereszteni, de a lányra pánik tört ki, így minél messzebb akarja tudni az egyetemi nők kedvencét.

Avery már a közeli lakásba be is költözött, pár nap múlva viszont érdekes felfedezésre jutott, hogy a szomszédja nem más, mint Cam. A lány minden esetben a menekülést választotta, mint tizennégy éves kora óta, azon a bizonyos Halloween-i bulin történt események után. Cam sem a kapkodós macsó, így szép lassan barátságot és bizalmat próbál szeretni Averytől. Kitartása már odáig fajult, hogy a lányt minden nap elhívta randevúra, de a lány makacsul két hónapig nemet mondott. Aztán jöttek a vasárnapi közös reggelizések.

Később kiderült Avery számára, hogy Camnek is súlyos titkai vannak, nem csak neki, viszont tudta, csak akkor lehet együtt a fiúval, ha Camnek elárulja, mi történt vele és miért menekül olyan dolgoktól, amitől egy átlagos lány éppen az ellenkezőjét tenné.

Collen Hoover - Losing Hope

Ezt a könyvet a szeretetcsomagomban lapulva kaptam a rendelésemben. Először is, ez nem a könyvsorozat első kötet, hanem a második, ráadásul nem folytatás, hanem az első kötet története a főszereplő fiú szemszögéből. Most nagyon betaláltak ezzel, úgy gondoltam már, hogy a sok női főszereplő után igazán jó olvasni egy fiú szemszögéből íródott történetet.

Az íróról már annyit sikerült megtudnom, hogy lélektani sérülésekkel teli szereplőkkel ír le történetet.
A főszereplőknek, Holdernek amúgy sem jutott egyszerű élet. A szülei válása után fel kell dolgoznia az ikertestvére öngyilkosságát, viszont nem kapott válaszokat, hogy mi vetetett a lány halálához. Az iskolai pletykák pedig olyanokba keverte a tizenéves fiút, ami nem volt szerencsés, így elköltözött egy időre a városból. Egy idő után visszaérve találkozott egy lánnyal, aki eszébe jutatta egyik szörnyű gyerekkori emlékét, ahol is még ötéves korukban Holder és ikertestvérének legjobb barátját Hope-ot elrabolták.

A két tizenéves erősen hordozza magában a lelki sebeit, miközben nem csak megismerkedtek, hanem egyre jobban egymásba habarodtak. Végül közösen döntötték el, hogy együtt megbirkóznak a múltjukkal és minden fájdalmukkal.
Sokkoló történet, kellemes szerelmi történettel.

Jean-Pierre Montcassen - Meliki

Ismét elmerülhetünk egy történelmi kötetbe, amiről minden magyar rávághatja, hogy "igen, Egri csillagok" - fordított verzióban.

Bizony, a főszereplőnk, Ferhat magyar gyerekként született az Erdélyi fejedelemség területén. Viszont őt is az a sorsfordulat érte, hogy janicsárként élte le életét. Megsebesülve kényszerült "nyugalmazott" életét élni. Nem volt családja, sem felesége, szabadidejében a legjobb barátjával solymászott. Teltek a napjai teljesen átlagos törökként, az egykori Drinápoly falain belül.

Ez így nem is lenne izgalmas. Viszont egy nap gondolt egyet és a solymászatból hazafele nem a megszokott úton ment, hanem egyenesen arra fele ment, ahol rabszolgákat árultak. Ekkor meghallotta anyanyelvét. Egy rongyokba csavart lányt halott meg istenhez fohászkodni. Gondolkozás nélkül vette meg a lányt, akiről mindenki megesküdött volna, hogy nem éli meg a másnapot. Szerencsére nem így történt és a tizenkét éves Boriska megmenekült. A szomszédok Ferhatra furcsán kezdtek tekinteni, hogy cselédet vásárolt magának, illetve feladta facér és magányos életét, megosztva házát egy magyar lánnyal.

Ferhatba szorult némi önérzet, sosem tudott az amúgy szép lányra, egy kicsi hibával cselédként tekinteni, inkább lányaként nevelgette a házuk szobájában. Mindent megadott a lánynak, aki feltétlenül megbízott a férfiban.

Ezután egy különleges barátság vette kezdetét egy különös szerelemmel.