2020. augusztus 1.

Júliusi olvasmányok – történelmi romantikusok 1/3 (2020. Nyár)

Amilyen gyorsan elrepült a hónap, teljesen meglepő számomra, hogy a havi olvasási mennyiséget tudtam tartani. Ráadásul ebben a hónapban is lett pár könyv vásárolva, könyvtárból kölcsönözve, így sok minden került terítékre. Első körben két történelmi romantikus regényt hoztam egyben, amiket a könyvtárból kölcsönöztem ki.

Karen Hawkins: A veszély vonzásában (Hurst amulett 3.)

Fülszöveg:

A családi amulett titokzatos története tovább folytatódik…

Robert Hurst már évek óta üldöz egy nőt, követi a nyomát, és hiába veszti szem elől, újra és újra a keresésére indul. Ez az asszony Moira MacAllister – vagy Mrs. MacJames, vagy Mrs. Randolph, attól függően, hogy éppen milyen nevet használ. Moira nem mindennapi teremtés: vörös hajú, igéző szépség, virtuóz módon bújik egyik szerepből a másikba. Robert először a Brit Birodalom ügynökeként szegődött a nyomába, de a mostani indokai már inkább személyesek…

Nemcsak az asszony után nyomoz ugyanis, hanem azt a családi amulettet is meg akarja kaparintani, amelynek megszerzésére Moira is megbízást kapott. Ki melyik oldalon áll, ellenfelek vagy szövetségesek ők valójában? És bár a kettejük élete a múltban egy rövid időre már összekapcsolódott, most, hogy a sors megint egymás mellé sodorta őket, vajon képesek-e arra, hogy a kölcsönös vonzalomnál erősebb kötelékre leljenek, amely összefűzheti az életüket egyszer és mindenkorra?

***

A sorozat alapjában egy, több részből álló ereklye felkutatásáról szól, miközben a Hurst fivérek akarva-akaratlanul is megtalálják nem csak a keresendő tárgyakat, hanem életük társát is. Csak a harmadik részbe botlottam a könyvtárban, és mivel még javában csináltam a történelmi romantikus könyvek kihívást molyon, így kicsit sem válogattam, tudva, hogy a General Press kiadó kínálatában mindig találok olyan könyveket, amik pár napra lekötnek.

Hurst, mint könyves pasi különcnek tekinthető, ragaszkodik pár dologhoz az életében, ha más nem a nyakkendője az ő védjegye. Érdekes az is, hogy piperkőc gazdag nyápicnak mutatkozik, erre még egy lapáttal rá is tesz a francia származású komornyikja, ami egy angolnál már a sznobság fogalmát teljesen ki is meríti, de az álca hatásossága jól működik, ha harc közeli eseményekbe csöppenne a férfi.

A kötethez érdemes az előző részt is elolvasni, mivel onnan kiderülhet, hogyan is lett házas Robert és Moira, ez a rész már pár évvel később játszódik, és újra össze kell fogniuk, nem csak a saját érdekük miatt, vagy éppen egy amulett megszerzéséért, hanem rá kell jönniük, több indok is létezik arra, miért kellene együtt maradniuk.

 

Mary Jo Putney: A lázadó özvegy (A jó útra tértek testvérisége 2.)

Fülszöveg:

Amikor 1814 nyarán a brit hadsereg bevonul Washingtonba, Callista Brooke-ot, a város köztiszteletben álló varrónőjét végzetes sorscsapás éri. Mindenét elveszíti, amiért eddig küzdött: a megélhetését, a házát, a szeretteit, sőt még az élete is veszélybe kerül. Egy jóképű angol úriember siet a segítségére, és kimenti az erőszakos katonák karmai közül. A védtelen özvegy azonnal felismeri az idegent: Richard Audley az, a halottnak hitt gyermekkori barátja, aki tizenöt éve egyszer már megpróbálta megmenteni őt – de akkor nem járt sikerrel. Most azonban a férfi megfogadja, hogy akár az élete árán is megvédelmezi Callie-t, és elkíséri Baltimore-ba, ahová az asszony a családját küldte a háború elől. A kalandokkal teli, veszélyes út során azonban ráébred, hogy a barátságnál sokkal többet érez a védence iránt, és elhatározza, hogy ráveszi a nőt, térjen vissza vele a közös gyermekkoruk helyszínére, Angliába, ahol új élet vár rájuk.

Mary Jo Putney sorozatának (A jó útra tértek testvérisége) második részében két magányos lélek egymásra találásának lehet tanúja az olvasó, akiket a sorsuk megoldhatatlan dilemma elé állít: kialakulhat-e életre szóló szerelem egy igaz barátságból?

***

A sorozatban olyan férfiak kapnak főszerepet, akik közös sorsuk kapcsán ismerkednek meg egymással és fogadalmat téve jó útra tértek, miután megúszták a végítéletükben megjósolt felakasztást. Ebben a részben a második férfi, Audley életébe nyerhetünk betekintést, akit a családból kitaszítottak származása miatt. A megszokott mennyiségű oldalszámba egy elég tartalmas történet fért bele, a szereplők megkedveltették magukat, kalandokkal és izgalmakkal teli történetet kapunk. Putneytől ez volt az első regényem, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó, a témáját tekintve is tetszett, a viszontagságokból való menekülés és a lassabban kialakuló érzelmek harmóniája egy élvezetes regényt ad a kezünkbe.

 

A további havi összegző két része:

Egyéb kötetek:

https://schildkrotemegmondja.blogspot.com/2020/08/juliusi-olvasmanyok-23-2020-nyar.html

Mangák: 

https://schildkrotemegmondja.blogspot.com/2020/08/juliusi-olvasmanyok-mangak-33-2020-nyar.html