2020. november 23.

Ambrózy fanfiction 23-29. részek: A monitor mögött IV.

Mire oda jutok, hogy elkészül ez a bejegyzés, már el is feledem, hogy valójában mi inspirált a fanfiction részletek megszületésében. Továbbra is szem előtt volt tartva, melyik témák, szemszögek vagy épp kötetek érdekeltek igazán az olvasókkal. Így a Richárd szemszög semmiképp nem maradt el, és az általam kedvelt, mit csinált a háttérben Ambrózy báró dilemma sem lett elhanyagolva.

Békebeli fanfiction részletek #23 (Leányrablás Budapesten fiktív folytatás)

https://ambrozybaroeseteifanfiction.blogspot.com/2019/11/bekebeli-fanfiction-reszletek-23.html

A kérdés, miszerint hogyan tértek vissza a szereplőink a fővárosba Marosvásárhelyről, mindig is nagy rejtély volt, így erre kapva a lehetőséggel, próbáltam egy teóriával átitatott történetet készíteni hozzá.

 

Békebeli fanfiction részletek #24 (Szer'usz világ képzelt folytatás)

https://ambrozybaroeseteifanfiction.blogspot.com/2019/11/bekebeli-fanfiction-reszletek-24-szer.html

Újabb folytatás, kalandos nyomozás mögötti háttérrel. Kifejezetten őszre datáltam a jeleneteket, sőt, kifejezetten ragaszkodtam az írás sorozatának címéhez, miszerint részleteket és rövid jeleneteket kerekítettem a sorozathoz. Ráadásul próbálkoztam a váltott szemszögekkel. Egy apró módosítást kellett tenni, mégpedig, hogy a helyszín átkerült Budára, mivel A Barnum-rejtély című kötet eseményei módosította a fiatalok lakóhelyét.

 

Békebeli fanfiction részletek #25 (Szer'usz világ folytatás, szilveszteri összejövetel)

https://ambrozybaroeseteifanfiction.blogspot.com/2019/12/bekebeli-fanfiction-reszletek-25-szer.html

Különösen nagy időugrás volt ez a részlet a sorozat és a rajongói írások esetében, ahol egy szilveszteri összejövetel kerül középpontba, egy olyan fiktív folytatással, amiben minden fontos szereplő szerepet kapott.

 

Békebeli fanfiction részletek #26 (Szer'usz világ folytatás)

https://ambrozybaroeseteifanfiction.blogspot.com/2020/03/bekebeli-fanfiction-reszletek-26-szer.html

Kicsit pikánsabb hangulatúra sikerült részletet készítettem, ami feszegetik azokat a bizonyos határokat. Központi elemében egy kis reggelizéssel egybekötött szurkálódás zajlik, ahol a házaspár vehemenciája kicsit sem szorult háttérbe.

 

Békebeli fanfiction részletek #27 (Ármány és kézfogó/Richárd - cselekményleírást tartalmaz!)

https://ambrozybaroeseteifanfiction.blogspot.com/2020/04/bekebeli-fanfiction-reszletek-27-armany.html

Újabb titokzatos elmélet született meg, miután csak az Ármány és kézfogót olvastam el, azzal a teóriával, hogy mit tett Richárd, miközben Mili fogdában senyvedett. Kifejezetten egy részletet szedtem ki a történetből, és megfigyeltem a bárónk helyzetét, éppen hol tartózkodott és mi mindent tehetett.

 

Békebeli fanfiction részletek #28 (Nász és téboly/Richárd - fogságban)

https://ambrozybaroeseteifanfiction.blogspot.com/2020/05/bekebeli-fanfiction-reszletek-28-nasz.html

Az egyik leghosszabb írás ebben az évben, és megszokottan Richárd szemszöge került előtérbe. Az előzőhöz viszonyítva pont ellentétesen, Richárd több napos raboskodásáról olvashattok, ami kicsit sem volt egyszerű, és teljesen képzeletre hagyatkozva kellett tapogatózni a történetben, miként is alakulhatott a bárónk mondhatni legrosszabb hete.

 

Békebeli fanfiction részletek #29 (Szer’usz világ folytatása/Richárd - hazatérés)

https://ambrozybaroeseteifanfiction.blogspot.com/2020/06/bekebeli-fanfiction-reszletek-29.html

A megszokott Richárd szemszöggel készítettem, ráadásul a hazatérés témájával, aminek az eseménye teljesen dugába dőlt, miután megjelent A Barnum-rejtély. Ez mondhatni az egyetlen olyan írás, pont a legutolsó, ami teljesen eltér az eredeti történettől és apró javításokkal sem lennék képes kompenzálni a cselekmény hibáit, így mondhatni ez az utolsó olyan részlet, ami konkrétan a folytatáshoz kapcsolódik, de még nem ismerve annak felépítését, szereplők döntéseit, egyfajta nosztalgiával marad fenn, mint Szer’usz világ folytatás.

A következő írás terve már megszületett, kompenzálva az új résszel fog elkészülni.