2020. november 22.

Kaguya-sama: Love Is War 1-2.

Egy újabb animesorozatba belefogva annyira belemerültem a történetbe, hogy kapásból a két évadot megnéztem egy hónapon belül.

Kaguya-sama wa Kokurasetai: Tensai-tachi no Ren'ai Zunousen 1

Eredeti cím: かぐや様は告らせたい ~天才たちの恋愛頭脳戦~1

Angol cím: Kaguya Wants to be Confessed To: The Geniuses' War of Love and Brains 1

Egyéb cím(ek): Kaguya-sama: Love is War 1

Besorolás: anime, TV

Hossz: 12 rész × 25 perc

Dátum: 2019.01.12 - 2019.03.30

Premier: 2018/2019 téli szezon

Műfaj, téma:

dráma, iskolai, lélektani, romantikus, seinen, slice of life, vígjáték, diák(lány), diák-diák kapcsolat, diáktanács/diákelnök, iskolai egyenruha, középiskola, manga alapján, stratégiai, tsundere

Összegző:

Shinomiya Kaguya és Shirogane Miyuki egy elit középiskola diáktanácsának vezetői, vagyis az intézmény két legjobb és legnépszerűbb diákja, akik folyton együtt vannak, ezért nem meglepő, hogy titkon egymásba szerelmesek. Azonban mindketten túl büszkék ahhoz, hogy ezt először vallják be, inkább minden trükköt és fortélyt bevetnek, hogy a másikból kényszerítsék ki az első vallomást.

2015-től kezdve kezdte meg pályafutását az Aka Akasaka által írt és rajzolt manga. 2015-től 2016-ig a Miracle Jump-ban, majd 2016-tól a Weekly Young Jump-ban jelenik meg.


Bele fogsz szeretni valakibe, szerelmet vallasz neki, majd egy pár lesztek.

Mindenki azt mondaná, hogy ez egy gyönyörű dolog.

De tévednek!

Minden kapcsolatban léteznek eltérő hatalmi állapotok!

Egy olyan oldal, amit kihasználnak, és egy olyan oldal, ami kihasznál.

Egy oldal, ami odaadó, és egy oldal, amely odaadásban részesül.

Győztes és vesztes.

Ha nemes életet próbálsz élni, akkor lehetetlen, hogy vesztes váljon belőled.

A szerelem háború!

Az, ki szerelembe esik, veszít!

 

Kaguya-sama wa Kokurasetai: Tensai-tachi no Ren'ai Zunousen 2

Eredeti cím: かぐや様は告らせたい? ~天才たちの恋愛頭脳戦~

Angol cím: Kaguya Wants to be Confessed To: The Geniuses' War of Love and Brains 2

Egyéb cím(ek): Kaguya-sama: Love Is War 2

Besorolás: anime, TV

Hossz: 12 rész × 24 perc

Dátum: 2020.04.11 - 2020.06.27

Premier: 2020 tavaszi szezon

***

Amire utólag jöttem rá, hogy ez a sorozat meglepően kicsit sem a tizenéves közönségnek lett szánva, hanem a felnőtt nézőket célozták meg. Ennek csak plusz örülni tudtam, mivel a témáját tekintve is vagyon lekötött a történet. A szereplők sem kispályások, az elit iskola növendékei sok meglepetést tartogatnak a nézőknek, mint diáktanács tagok. Shinomiya Kaguya egy nagyvállalati család örököse, Fujimara Chika politikus szülők gyereke, diplomáciai érzéktől kicsit sem mentesülve, Ishigami Yuu egy kocka fiú, játékgyár vezetőjének fia, aki egy felső-általános iskolai zűrben kiállva önmagáért, Hayasaka Ai pedig Shinomiya asszisztense, aki a sorozatban segítő társként szerepel. Kivétel lehet, Shirogane Miyuki, aki önerőből és sok szorgalommal, szegény háttér mellett lett osztályelső, ezzel akaratlanul is vetélytársának tekinti Shinomiyát.

A kisebb, nagyobb összecsapások között viszont egy dologra nem jönnek rá, mégpedig, hogy akaratlanul is érdeklődnek egymás felé, ami a diáktanács életbe nem igazán fér bele egyik szereplő részéről sem. Teljes mértékben megelevenedik a középiskolai élet, cselekménnyel telített, zajos és néha vicces helyzeteket produkáló helyzetekkel.

Sok szereplő került bele a sorozatba, a második évadban pedig újabb szereplők bukkannak fel. Egy részen belül három rövid történet játszódik le. Vígjáték, komikus jelenetekkel tarkítva.

Az első évadban elsősorban a két főszereplőre fókuszál a sorozat, míg a második évadban a diáktanács többi tagját is megismerhetjük. A párosok játszmái viccesek, a narrátor pedig csak tetézi ezt a hangulatot. A tapasztalatlan tizenévesek szimpátiája a néző részéről teljesen tiszták, a komikusság japán stílusban nem hazudtolja meg a sorozatot. A mellékszereplők gördítik előre a cselekményt, vagy változtatják meg olyan módon, hogy az előrelépés legyen vagy éppen mentő megoldás a kialakult helyzetben, konfliktusban.

A két évad között nem nagyon tudok különbséget felhozni, a második évadnál nyíltabb lesz mindenki számára, hogy a két főszereplő igazán összeillik. Shirogane félénk és nem akar a gazdag lány előtt "behódolni", míg Shinomiya hagyományos elveket követve várja, hogy a fiú tegye meg az első lépést. Mindkettejük büszkesége szülte meg az abszurd játszmát, amit egymás között és ellen tesznek.

Kérdés még számomra, mikortól vetítik a harmadik évadot, de mivel gőzerővel készítik, így remélhetőleg minél hamarabb láthatjuk az újabb részeket, hogy ismételten drukkolhassunk a főszereplőknek.