2020. december 21.

Decemberi olvasmányok 2. (Novellák)

Folytassuk a beszámolót a novellákkal, amik nem kevés meglepetéssel szolgáltak.

Megyeri Judit: Rózsakő – Liza & Alex (Rózsakői rejtélyek 1,5)

Fülszöveg:

HÁROM NAP KARÁCSONYIG

Liza utána akar járni egy rejtélynek, ami elég érzékenyen érinti, ám ehhez hostess munkát kell vállalnia a karácsonyi tömegtől zsúfolt plázában, ráadásul egy olyan főnök irányítása alatt, aki nagyon vonzó… egészen addig, amíg meg nem szólal. Vajon sikerül kiderítenie az igazságot?

MASKARÁS HÁZ

Alex egy álarcot talál a lakása kilincsén, rátűzve pedig egy meghívót szilveszterre a Maskarás Házba. Nem bír a kíváncsiságával, és elmegy a buliba, de vajon mi vár ott rá?

***

Két, egészen rövid, de nagyon várt történetet kaptuk a Rózsakői rejtélyek című sorozathoz. Liza és Alex, mint mellékszereplők nem kaptak akkora teret, de kicsit beláthatunk a múltjukba, ahol meglepetések várnak rájuk az ünnepek alatt. Teljesen karácsonyi történet, így ajánlott most az ünnepek alatt elolvasni.

 

R. Kelényi Angelika: Doria (Riva nővérek novella)

Fülszöveg:

A lánynevelde című regényekben feltűnik egy gyönyörű, fiatal lány fotográfiája, akiről csak annyit tudunk, a neve Doria… Fiore és Rizzo próbál rájönni a szépség kilétére, de nem sok eredménnyel. Senki nem tudja, ki ő, kinek a családjához tartozik, és miért őrizget egy képet róla Paolo Aldioni a széfben. A Doria című novella minden kérdésre választ ad…

***

A Riva nővérek mellékköteté nyáron ajándékba szánták R. Kelényi Angelika másik kötetéhez, de akkor nem szeretem be, sejtve, hogy hamarosan elérhető lesz önálló novellaként is e-book formátumban. A történet új szemszögből íródott, és plusz ínyenséget ad a sorozathoz, ezzel is kiegészítve a sorozat eddig nem ismert szereplő életét.

 

Kiera Cass: The Selection Stories 2. – Párválasztó történetek 2. (A Párválasztó 0,4 & 2,6)

Fülszöveg:

A királyné

Mielőtt America Singer története elkezdődött volna, egy másik lány érkezett a palotába, hogy egy másik herceg kezéért versenyezzen: Maxon herceg édesanyja, Amberly. Olvasd el, hogyan találkoztak és szerettek egymásba Maxon szülei, és hogyan lett egy hétköznapi lányból királyné!

A kedvenc

Míg America Singer Aspen és Maxon herceg között habozott, barátnője Marlee pontosan tudta, mit akar – és megfizette az árát. Annak a végzetes Halloween éjaszakának a története, amely megváltoztatta Marlee és Carter életét.

***

Nem egy rövid formátumú novellás kötetről beszélhetünk, és két hosszabb, tartalmas történetet kapunk a Párválasztó sorozathoz. Több, eddig mellékszereplőként ismert karakter életébe nyerhetünk betekintést, és hiába olvastam régebben a trilógiát, jó volt nosztalgiázni és új szemszögekből megismeri a párválasztó hátterét.


Decemberi olvasmányok 1. (Vegyes regények)