2020. december 28.

On Sai: A két herceg (Vágymágusok 2.)

Egy hercegnél mi a jobb? A két herceg! Viszont főszereplőnk ezt a poént kicsit sem díjazná, így lássuk, hogy mágustanoncaink és a kicsi szipolyunk hogyan állják a sarat a kiképzéseken.

Fülszöveg:

Bálok, titkok, szívdöglesztő mágusok…

Rianna izgatottan várja a gyógyítók vizsgáját, és azt, hogy bejusson vele a könyvtárba, ám az események nem várt fordulatot vesznek. Valami zajlik a háttérben, aminek hatására Lidérc különösen kezd viselkedni.

Közben Erdon herceg hazafelé tart a sereggel, és Delonnal, az éles eszű, jóképű gyógyítóval. Rianna egyre nagyobb veszélybe kerül, és minden vágya, hogy visszacserélje magát az öccsével. Ám közben egyre több furcsaságra felfigyel. Mit titkolnak a háborúról a vezetők?

Rianna megpróbálja kideríteni a tűztojások titkát, és azt, milyen múltbeli sötét árny nehezedik a rémálmokkal küszködő, vonzó hercegre.

Miközben tart a katonai kiképzés, őket figyeli az élő vár, egy szélszörny, és ki tudja még, mi minden más.

„Pusztulj, vagy szeress”, a természet csak ezt a két utat ismeri, és ha nem vigyáznak, nagyon is lelkesen segít mindkettőben.

Éld át izgalmas és mágikusan érzéki kalandjait!

***

Újabb, izgalmakkal telített regényt kaptunk, ahol a szereplők érzelmei kerültek előtérbe. A lebukás félelme, a titkok megfejtése, és a mérhetetlen kockázat nem csak rájuk hatnak közvetetten. A tanoncok főbb feladata lesz megtalálniuk az útjukat, illetve azt is, hogy ki milyen mágussá szeretne fejlődni.

A történet kitér a mágusok különböző típusaira, kinek mi a szerepe, de ezen felül Rianna felmenőiről is szó esik, tisztább képet kapva arról, hogy milyen gyökerekkel rendelkezik. Konkrétan, a gyönyörű borító illusztrációja sok kérdést vetett fel, de ezekre választ is találunk a kötetben.

Rianna személyisége fejlődik az előző kötethez viszonyítva, bátrabb, vakmerőbb, néha határozottabbá válik, és képes szembeszállni a hercegekkel, ha veszélyt érez. Sőt, saját erősségeire is el kezd koncentrálni, és míg az előző kötetnél a meghunyászkodást, a lapulást tartja jó taktikának, most már nem tart apróságoktól, mert tudja, hogy a természet a mágiánál erősebb és könyörtelenebb.

Lidérccel való kapcsolata szélsőséges, néha ott van mellette, néha eltaszítják egymást, de végül az egyensúly sosem bomlik fel kettejük között.

Testvérével egy cserére is rászorultak, itt is lelhetünk újdonságokra, mivel Rianna és édesapja kapcsolatáról is olvashattunk.

A kötet vége fele egyre több, mondhatni kétértelmű szófordulatok, jelenetek találhatóak, amin egy gyakorlott On Sai olvasó már meg sem lepődik, de azért vannak kérdések, függetlenül attól, hogy a szerző maga közölte velünk a könyvnek a beszámolóján, hogy ő felnőtteknek ír. Ha ez belefért egy Young Adult kötetbe, akkor mit írt volna bele egy felnőtteknek szóló regénybe?

A függővég pedig megszokottan kiszipolyozó lett, és izgatottan várom, mi fog az utolsó kötetben történni.


A könyvbemutatós Facebook videó linkje:

https://www.facebook.com/on.sai.regenyek/videos/1045379745936165/