2021. március 4.

Csak egy, februári Kávészünet #111

Lehet-e írni szatírát naplóba? Lehetőleg kezdjek neki, mielőtt ismét felrúgom a gépházat. Nos, nem egyszerű semmi sem, főként, ha épp az a probléma gyökere, hogy a másikkal nem érteted meg magad.

Tudod, mint amikor a pasid csokit meg virágot hoz ezen a kitalált Valentin-napon, de te csak annyit szeretnél, hogy aznap ő mosogasson el és hagyjon békén téged, hogy olvashass. Van az a pillanat is, amint kiírom magamból minden apró bosszankodásom, amiről kiderül utólag, hogy valójában nem számít. Ez helyén is van. Szóval, most így állok egy hosszú, de amúgy gyorsan eltelt hét után.

Ezen felül még molyon vettem észre egy érdekes tényt, hogy vannak sajnos emberek, akiken nem lehet segíteni, mert egyszerűen a lustaság hívei. Így lett ez is az Ambrózy zónában, mikor ott van tömkeleg bejegyzés, link, összegzők és nem veszik az emberek a fáradtságot, hogy megkeressék a számukra szükséges információkat. Kezdek tehetetlen lenni ezen a téren, amikor szinte azt várják, hogy hozzászólásban mindent kitálaljunk a sorozatról.

Néha az is előfordul, hogy váratlan helyzetek alakulnak ki és szinte tehetetlennek érezzük magunkat. Azután csak beveszel egy kis B-vitamint, meg magnéziumot, és esküszöl rá, hogy fog hatni. Hat is. Meg hét… és lassan vége egy újabb kaotikus hétnek, aminek úgy az elejét sem láttad, nem hogy a végét.

***

Ezen sorok írása után vagy két hét is eltelt, egészen máshova lyukadtam ki azóta, és máshogy állnak a dolgok. Nos, a lakás helyrepofozási projekt sikeresen zárult, közben újabb veszteség érte a családot, így kicsit sincs senki hangulatügyben a legmagasabb fokon. Helyette a munka és a kötelezettségek táblázzák be a maradék időnk, és ez a következő hónap is előre be van táblázva.

Közeleg végre a fogászati kezelésem ideje, ezt az egyet most jobban várom, mint kisgyerek a karácsonyt, a munkabeosztásom kaotikus és csak a kényszer az, ami arra sarkall, hogy ne adjam még fel. Ezzel együtt táncügyileg új csapatokat ismerhettem meg, pár próbára bejártam, és ebben a hónapban komolyabban véve még több órán szeretnék részt venni.

Emellett az olvasás sőt, a sorozatok nézése sincs elhanyagolva, csak a blogos bejegyzések lettek kevesebb számban.