2022. február 5.

Sorozatajánló – Why Secretary Kim

Magam sem hittem volna, hogy egy számomra kicsit idegen területre keverednék sorozatnézés terén, viszont elmondhatom, hogy kellemes kikapcsolódást találtam meg életem legelső, de tuti nem legutolsó koreai sorozatával, amire váratlanul bukkantam, és azonnal megnézendő listára tettem.

Kis összefoglaló:

60' · dél-koreai · dráma, romantikus, vígjáték, sorozat, 1 évad · 16 rész

Lee Young Joon családja a főrészvényes egy nagyvállalatnak, ő maga pedig az alelnöke. Okos, jóképű és gazdag ami a siker titka is lehetne, de ő igazából arrogáns. Az asszisztense Kim Mi So évek óta neki dolgozik, már szinte teljesen összecsiszolódtak, amikor úgy dönt, hogy felmond.

***

Első szembetűnő következtetésem által egy aranyos, szerethető karakterekkel találtam magam szembe, mindez tipikus koreai pasztelles, világos színekkel elkészített, teljesen kellemes történetbe ágyazva. Finom, lassan hangolódó romantikus jelenetekkel találkozhat a néző, adok-kapok kapcsolat kialakítása kerül előtérbe.

Kifejezetten vicces vígjáték, előre látható cselekménnyel, mégis meglepő fordulatokkal színesítették a történetet. Emellett a dráma jellegét adta egy régi, elfeledettnek hihető emlékszál a főszereplők életéből, ami háttérül szolgál a páros életének kialakításához, illetve egymás megismeréséhez.

Több szálon futó történet, a történetben szereplő többi romantikus kapcsolatára is helyeznek hangsúlyt, ezzel garantálva a sorozat boldog befejezését. A mellékszerelők, kollégák kapcsolataiba, életébe is betekintést nyerhetünk, főként a női szereplőknek, akik leplezetlenül teszik meg ugyanazokat a dolgokat, amiket a férfi kollégáik egymás között.

A vicces jelenetekre fókuszál a történet, így eltörpül a dráma, inkább tragédiának felfogható kis szelet, ami összeköti akaratlanul a főszereplőket. Különböző státuszú személyek megismerését is megeleveníti a sorozat, főként a női főszereplőnk, Kim Mi So küzdelmeit kezdő titkárnőként, egészen az első részben látható határozott fellépésű, magabiztos női képet megtestesítő karakterig, aki a háttérben a néző előtt megmutatja a másik oldalát is, ahol a racionális énjét láthatjuk meg, ezzel tudatva, mekkora erőfeszítés a küzdelme, és milyen célokért harcol, hogy boldoguljon az életében.


Az alelnök, Lee Young Joon nem biztos, hogy minden női néző szívébe belopja magát, főként a főnökös, arrogáns természetével, amit a szerepe ad, mivel túlzóan alfa, és rideg karaktert alakít ki magáról az alkalmazottjai szemében. Mindkét főszereplő családját megismerhetjük, ami néha szemben áll a céljaikkal és elképzeléseikkel, így kisebb konfliktusokkal is találkozhatunk a történetben.

Emellett, mint első tapasztalatom a sorozat műfaját illetve, meglepett a sok támogató, szponzoráló márka és termék, amit nagyon jól építettek be a történetbe, mint az elsőre kiszúrható Samsung-telefonok, vagy az ágy, ékszerek, sminkek és kozmetikumok, és talán a ruházat is. (ezt nem tudom bizonyosan)

Összeségében nagyon élveztem mind a 16 részt és izgulhattam a főszereplőkért, miközben minden részbe jutott valami váratlan vicces vagy épp romantikus fordulat, amire a néző nem számíthat az amúgy könnyen követhető történet ellenére.