2015. július 7.

Pár könyvsorozat

Szent Johanna Gimi

Érdekes és szórakoztató, inkább lányoknak szóló könyvsorozat. Én már 13.-os ( 19 éves) voltam, mikor olvastam a könyvet, számomra olyan volt, mint valami nosztalgiázás a gimnáziumi évekből.
Általános osztály, általános hibákkal és sztorikkal. Persze a szerelmi szálakat ne hagyjam ki a mesélésből. 
Az írónő törekedett arra, hogy a fiatalabb és az idősebb korosztály is megértse a művet, ezáltal volt pár jelenet, ami kimondottan a "fekete folttal" jellemezném. ( ezeket a fekete foltokat első alkalommal Danielle Steel könyveinél vettem észre, úgy is mondhatom, hogy kimaradt jelenetek, amiket az olvasó képzeletére bízzák. Pl. ágybeli jelenetek ) 
A könyvsorozatban ezt nagyra becsültem, hogy volt végre valami, ami megmozgatta kicsit a fantáziám, hogy mi történhetett abban a pár órában... hm... ( please, no comment... ) Bár őszintén vártam volna folytatást, csak az már nem a gimiről szólna.

Végzet ereklyéi, Pokoli szerkezetek

Kicsit sincs hiányban az akciójelenetekben, szerelmi sokszögekben, vér, sírás, bukások sorozata... meg a mindenki-mindenki bocsánatát kéri a saját hibáiért. Nekem a szerelmi szálak voltak a fő célpontja az elolvasásának. Meg mondjátok meg: hol találsz az univerzumban ilyen illedelmes, kedves és jószívű és ráadásul szexi pasikat?

Brenda Joyce könyvsorozata

Tiszta arisztokratikus viselkedésű milliomosok, egy női nyomozó, a szexi rendőrkapitány, akié nem lehet a nyomozónő, mert elvileg házas, akit otthagyott a felesége. Visszajött a felesége, hogy a kialakuló szerelmet elfojtsa. A rendőrkapitány el szeretne válni, a felesége mégis önző módon ragaszkodik hozzá. Erre a rendőrkapitány féltestvéréhez megy hozzá a nyomozónő, mert elcsábította az a szoknyavadász milliomos a nőt. A történet felér egy brazil szappanoperával. 
A nő nem akar hozzámenni a férfihoz, mert az anyja sürgeti a kora miatt és a szoknyavadász férfi a város legjobb partija. A férfi valójában egy arrogáns köcsög és a féltestvérével harcolnak a nőért, akinek az érzelmeivel játszanak.
A szoknyavadászt a férjes feleségek érdeklik, a rendőrt meg nem hagyja ott a felesége.
A rendőrkapitány és a nyomozónő folyton bűncselekményeket oldanak meg.
A nő kié lesz? Mi lesz a feleséggel?
Az írónő a szexuális érintkezésekről sőt a pettingről is olyan részletesen ír, hogy még az olvasó is elélvez.
A 8.-ig kötetig: a rendőrkapitány felesége egy súlyos sérülést szenved, lebénul, hozzájuk kerül kettő kislány, akiket befogadtak egy rossz családból. Később a feleség rájön, mi fontos számára így mikor a gyerekek erőszakos rokonai el akarták vinni a gyerekeket, ő nem engedte. 
Végül a rendőrkapitánnyal kibékültek és boldog házasság jött létre. Emiatt viszont a nyomozónő egyből elpártolt a kapitánytól, és a kapitány féltestvére keze alá került. (nem szó szerint) A kapitány féltestvére ezután gond nélkül eljegyzi a nőt és már a házasságra készülnek.
Várom a 9.-ik kötetet: a nő hozzámegy a kapitány féltestvéréhez vagy a végén elfut?