2015. július 21.

Mik kellhetnek egy hétvégi utazásra?

Lehetséges-e egy kis sporttáskába bepakolni 3 napra? Lehet, csak okosan. Most írok pár bejegyzést, miket nem érdemes otthon felejteni.


A neszesszer összeállításánál érdemes az utazós miniflakonokat elővenni. A legtöbb drogériában találhatóak külön polcsorokon utazódarabok, kicsi kiszerelésben tusfürdők, samponok, balzsamok, meg rengeteg más "finomság".

A tusfürdőknél ajánlatosabb egyszer megvenni, ha kifogyott a kedvenc tusfürdőnkkel újra megtölteni, így olcsóbban jön ki az ember, mint mindig venni az újabb kis kiszerelést, van, ahol sokkal drágábban jönnénk ki vele, mint a teljes nagy kiszereléssel.

 A sampon ilyen eset, ajánlott inkább utazás előtt megmosni a hajat, ha mégis úgy érezzük, hogy szükséges még egy frissítés a fejbőrnek, arra érdemes egy kis kiszerelést venni, azt viszont csak az utazásokkor használni.

A fogkrémmel lehet a legtöbb helyet spórolni. kaphatóak 10 ml-es és 25 ml-es kiszerelések is. Ezeket is ha csak utazásokkor vetjük be, akár egy évig is elég lesz. Fogkefénél hallottam már mini méretűről, viszont még nem találkoztam vele. Így ezzel az eggyel nem tudok helyet spórolni, sőt azt vettem észre a neszesszer nagyságát is ehhez kell mérnem.

 Az arclemosónál érdemes egy üres flakont megtölteni, Vannak drogériák, ahol vagy szettben, vagy önmagában egyesével összeállíthatod magadnak a szükséges szetthez a tégelyeket és flakonokat. Ha egyesével válogatod össze, akkor már csak azt a pár hiányzó tárolót kell beszerezni.

Parfümökhöz is lehet már beszerezni kis travelló-kat,amiben biztonságosan lehet 10-20 ml parfümöt magaddal cipelni bárhova.

Sajnos a dezodoroknál azt vettem észre, hogy a spray változatokat lehet kapni kis kiszerelésben, de stift-es, golyós változatokat nem, ezzel nem lehet mennyiséget és helyet sem spórolni.

A fésűvel vegyes érzelmeim vannak, hogy lehet-e velük helyet spórolni. Kaphatóak kis tükörrel ellátott mini fésűk, ami helyet is spórol, akinek inkább hosszú, mint széles neszesszere van, annak lehet, hogy kényelmesebb a sima hosszú és vékony fésű.

Testápolóknál a gyártók is odafigyelnek a kis tubusokra, ezek általában 30 ml-es kiszerelésűek, vékonyabb tubusban az eredetinél, ajánlatosabb ezeket használni. Árban ezek többsége a nagyobb kiszereléshez nem baráti, viszont akinek kevés kell testápolóból, elég lesz sok időre a kicsi kiszerelés is.

Arcápolók, szemkörnyékápolók kapcsán a szemkörnyékápolókat egyből lehet belevágni a táskában, nem érdemes kiszedni 10 ml-es tégelyekbe, eleve 15 ml-nél nem haladja meg a méretüket. Arcápolókból nem igen láttam még utazószettet, ezekből érdemes tégelyekbe kiszedni egy keveset.

Arclemosó kendő is jól jön, itt van 10 db-os kiszerelés is, de akinek csak pár db kell, annak ajánlani tudom, hogy a kendők ne száradjanak ki csomagolják valami műanyag tasakba, vagy akár 10 db-os zsebkendő elhasznált csomagolásába.
Körömjavításra reszelő. Bármikor jól jöhet.

Plusz hullámcsatok és hajgumik. Ezeket akár egy kis tasakban, vagy akár egy elhasznált tartóban is lehet tárolni. én személy szerint egy régi kifogyott pirosítós dobozt "beleztem ki", (a belső pirosítós tároló részt kiszedtem belőle, így lett egy pakolható kis rész, ráadásul tükörrel van ellátva, ami mindig jól jön ) ebbe tárolom a vattakorongokat, a hullámcsatokat, és a hajgumikat.

Egy lista is röviden:

·         tusfürdő
·         arclemosó
·         sampon, balzsam - szükség esetén, nem kötelező
·         dezodor, parfüm
·         fogkrém, fogkefe
·         fésű
·         testápoló
·         arcápoló
·         körömreszelő